Сьогодні у Ватикані розпочинається дводенна зустріч єрархів УГКЦ з Папою Франциском

05.07.2019 9:24 0

Папа запросив митрополитів Української Греко-Католицької Церкви і Постійний Синод на зустріч, яка відбудеться у Римі 5 та 6 липня 2019 року. Духовний лідер греко-католиків переконаний, що зустріч зі Святішим Отцем є унікальним шансом для розвитку УГКЦ.

Блаженніший Святослав уже розповідав про очікування від цієї зустрічі. За словами Предстоятеля УГКЦ, відколи в українському православ’ї почалися нові процеси, Українська Греко-Католицька Церква опинилася під дуже потужною атакою з боку Росії. Поширювалися закиди, що УГКЦ, мовляв, свідомо діяла для того, щоб відокремити православних України від Російської Православної Церкви, а відтак привести до унії.

«Я просив Святішого Отця про його підтримку. Тому Папа Франциск скликає зустріч, щоб з боку Ватикану показати, що немає жодного засудження УГКЦ, ніхто не перекреслює ні нашого буття, ні нашого майбутнього. Чому? Бо така зустріч має три завдання: підтримка, скріплення і розвиток», — пояснив Блаженніший Святослав.

Він зазначив, що зараз, мабуть, важко знайти в Україні якусь спільноту, яка б пояснювала православним про зміст служіння Папи, як це робитьУГКЦ. «Я написав окреме послання “Наша Свята Софія”, щоб пояснити в контексті об’єднавчих рухів в православ’ї, хто ми є як греко-католики, якою є наша ідентичність. Ми також переклали послання англійською мовою», — зазначив Глава УГКЦ.

«Ми постійно звертали увагу, що часто говорять про нас, але без нас. Я сподіваюся, що ця зустріч покладе цьому край. Чому? Адже нас кличуть спеціально для того, щоб про нас говорити з нами, — говорити в сучасних новий реаліях (зокрема суспільних, політичних та економічних), щоб з нами випрацювати стратегію, тобто певні кроки й візію Апостольської Столиці щодо України, — зауважує Глава УГКЦ. — Мені видається, Святіший Отець та його співпрацівники щоразу більше розуміють, що ключем розуміння стану справ в Україні, тобто суспільних і церковних процесів, є УГКЦ».

Блаженніший Святослав зазначив, що зарано говорити про те, які будуть наступні кроки. «Проте ми сподіваємося, що цей найвищий рівень уваги до нашої Церкви, який тепер проявлений, буде мати свої добрі наслідки», — підкреслив Предстоятель УГКЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/76397/

Следующая новость
Предыдущая новость

Посуда Berghoff – качество, удобство, стиль Станьте ближе к Богу Дизельная тепловая пушка Vitals DHС-501 Памятники любой сложности и цены Если хотите увидеть рай на земле – поезжайте на остров Бали

Публикации