США офіційно відреагували на отримання Україною Томоса

12.01.2019 3:32 3

США офіційно відреагували на отримання Україною Томоса

Сполучені Штати вважають вручення Томосу про автокефалію Православної Церкви України від 6 січня "історичним досягненням у прокладанні Україною власного шляху в майбутнє".

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майкла Помпео, повідомляє прес-служба Держдепартаменту США.

"У цей доленосний момент Сполучені Штати підтверджують свою незмінну підтримку суверенної, незалежної України", - йдеться в заяві Помпео.

За його словами, США "зберігають свою тверду позицію на підтримку релігійної свободи, включно із свободою для релігійних громад керувати своїми церковними справами згідно із своїми переконаннями, без зовнішнього втручання".

"Ми вітаємо слова Митрополита Епіфанія про те, що Православна Церква України відкрита для всіх православних віруючих", - додали у відомстві.

У США також закликали урядовців та церковних ієрархів обстоювати толерантність і повагу до свободи представників усіх конфесій сповідувати релігію за своїм вибором. Про це інформує «Українська правда».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/74253/

Следующая новость
Предыдущая новость

Продажа биокаминов, сделанных в Украине Интерактивное казино 777 приглашает отдохнуть с шиком ГДЗ по ОБЖ - восьмиклассник поймет Сайт Владимира Мунтяна: философия из первых уст Митрополит УПЦ відсвяткував у Севастополі день військово-морського флоту Росії

Публикации