США ввели санкції проти російських слідчих, які вели справи "Свідків Єгови"

12.09.2019 15:01 0

США ввели санкції проти російських слідчих, які вели справи

Державний департамент США 10 вересня ввів санкції проти двох співробітників регіонального управління Слідчого комітету РФ у Сургуті, обвинувативши їх у причетності до порушень прав членів релігійної організації "Свідки Єгови". Про це йдеться в повідомленні на сайті Держдепу, пише видання Гордон.

Голові регіонального слідчого відділу Володимирові Єрмолаєву, старшому слідчому відділу Степанові Ткачу та їхнім найближчим родичам заборонено в'їзд до США.

"Держдепартамент має достовірну інформацію про те, що Єрмолаєв і Ткач були причетними до тортур та/або жорстокого, нелюдського або принизливого поводження з членами організації "Свідки Єгови", – зазначили в американському відомстві.

За даними американської влади, 15 лютого 2019 року щонайменше семеро послідовників "Свідків Єгови" зазнавали удушення, жорстокого побиття та тортур струмом під час допиту в будівлі Слідчого комітету в Сургуті.

"Росія мусить припинити несправедливу кампанію проти "Свідків Єгови" і негайно звільнити понад 200 осіб, яких вона нині ув'язнила за здійснення свого права на свободу релігії чи переконань", – зазначають у Держдепартаменті.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив ТАСС, що у відповідь на введення санкцій проти Єрмолаєва і Ткача Москва розширить обмежувальний список на в'їзд у Росію американських громадян.

У Росії 20 квітня 2017 року за позовом міністерства юстиції РФ було ухвалено рішення про заборону "Свідків Єгови". Сторона обвинувачення вказала на поширення регіональними представниками цієї організації "екстремістської" літератури і пропаганду заборони на переливання крові. Верховний суд РФ постановив ліквідувати управлінський центр "Свідків Єгови" і 395 місцевих організацій. Майно організації конфіскували на користь держави.

17 липня Апеляційна колегія Верховного суду РФ визнала законним рішення про заборону "Свідків Єгови".

За даними російського представництва забороненої організації, релігію "Свідків Єгови" активно сповідували у країні 175 тис. осіб.

У ЄС засудили рішення про заборону "Свідків Єгови" в Росії. Верховна комісарка ООН із прав людини Мішель Бачелет закликала владу РФ припинити практику притягнення членів релігійної громади до кримінальної відповідальності за статтею про екстремізм.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/77116/

Следующая новость
Предыдущая новость

Концерт Мамахохотала в Киеве Почему так популярны курорты Болгарии? Сеялка точного высева - профессиональный инструмент для посева Екс-депутат Житомирської міськради під виглядом клірика вимагає з людей гроші Качественное и недорогое строительство саун

Публикации