Суд задовольнив дві з трьох позовних вимог УПЦ до Мінкультури

06.06.2018 18:19 0

Суд задовольнив дві з трьох позовних вимог УПЦ до Мінкультури

У судовому засіданні за позовом УПЦ (МП) до Міністерства культури України щодо нереєстрації статутів релігійних організацій суд оголосив вступну та резолютивну частину свого рішення. Основний текст документу буде виготовлено через п’ять діб.
«У своєму рішенні суд встановив, що Міністерство культури України порушило законодавство у питанні нереєстрації статутів релігійних організацій УПЦ, — прокоментував голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов. — Це дуже важливий факт, адже посадовці Мінкультури постійно стверджують, що вони начебто діють у рамках законодавства, притому ігнорують очевидні порушення закону».
Голова юридичного відділу звернув увагу, що суд задовольнив дві з трьох позовних вимог УПЦ до Мінкультури.
Зокрема, суд визнав незаконними дії Міністерства культури щодо повернення на доопрацювання пакетів документів, поданих для проведення реєстрації статутів релігійних організацій УПЦ. Він зазначив, що вимога стосовно бездіяльності Мінкультури також знайшла підтримку у суду.
«Ми також просили суд зобов’язати Міністерство культури зареєструвати статути, вони до речі й надалі у них знаходяться, — прокоментував священик. — Але суд в цій частині зобов`язав Мінкультури розглянути реєстрацію цих статутів по суті. Не дивлячись на це, при розгляді цього питання Міністерство культури повинно буде враховувати докази і факти, що встановлені у судовому рішенні».
Директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш висловив своє бачення результатів слухання. На його думку, УПЦ програла цей позов, стверджує сайт УПЦ (МП)..
На думку протоієрея Олександра Бахова, більш предметно можна буде говорити, коли виготовлять повний текст судового рішення, у якому буде викладена позиція сторін, докази що досліджувались і факти, які були встановленні у судовому засіданні.
У свою чергу Міністерство культури вже повідомило про те, що подаватиме апеляцію щодо цього рішення.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Красивые церковные иконы с доставкой Архієреї Української та Польської Церков відвідали Волинь, аби підтримати парафію спірного храму Самая вкусная пицца в Киеве с доставкой У Сімферополі протестують проти приватного будівництва на місці палацу калги-султана XV–XVI ст. Бесплатный сайт

Публикации