Суд доручив експертам-лінгвістам встановити, чи є ознаки криміналу у висловлюваннях митрополита Павла (Лебедя)

21.03.2019 5:29 0

Суд доручив експертам-лінгвістам встановити, чи є ознаки криміналу у висловлюваннях митрополита Павла (Лебедя)

Ржищівський міський суд Київської області призначив судову лінгвістичну семантико-текстуальну експертизу інтерв’ю намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ МП митрополита Павла «Он с бесом поцеловался», розміщеному 25 жовтня 2018 року на YouTube-каналі «Главновости».

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 7 березня.

У ході досудового розслідування працівники департаменту захисту національної державності СБУ після перегляду вказаного інтерв’ю зробили висновок про те, що митрополит Павло своїми висловами порушує рівноправність громадян на релігійні переконання. У вказаному інтерв’ю він нетолерантно висловлювався на адресу Предстоятеля УПЦ КП Патріарха Філарета, а також представників Константинопольського Патріархату, у зв’язку з їх іншими релігійними поглядами.

З листопада 2018 року кримінальне провадження за ч. 2 ст. 161 КК України розслідує слідчий відділ Ржищівської поліції Київської області.

У суді слідчий поліції просив розглянути клопотання і винести ухвалу про призначення судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи. На вирішення експертизи поставити запитання: «Чи є в інтерв’ю намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ МП митрополита Павла «Он с бесом поцеловался» мовленнєві висловлювання, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями? Чи є в цьому інтерв’ю мовленнєві висловлювання, направлені на пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками релігійних переконань?».

Суд задовольнив клопотання поліції і доручив провести експертизу експертам Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз УСБУ в Волинській області.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/75137/

Следующая новость
Предыдущая новость

Де купити якісну селфі-палку Почему так любят пиццу? Огромный выбор предложений для вашего отпуска Где и как можно быстро получить медицинскую справку 026/у? Как получить разрешение на трудоустройство иностранцу

Публикации