Суд відмовив у обранні міри запобіжного заходу рівненському священику УПЦ МП

29.03.2019 15:49 0

Суд відмовив у обранні міри запобіжного заходу рівненському священику УПЦ МП

Рівненський міський суд 28 березня відхилив клопотання про обрання міри запобіжного заходу главі відділу з питань врегулювання міжконфесійних конфліктів при Рівненській єпархії УПЦ МП, настоятелю Свято-Воскресенського храму протоєреєві Віктору Земляному. Священика підозрюють у двох статтях Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 161 - Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії та ч. 1 ст. 300 - Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, у результаті слухання суд не задовольнив клопотання прокурора і слідчого Служби безпеки України про обрання міри запобіжного заходу.

Основою для порушення кримінальної справи стали заяви кількох осіб до СБУ. Імена позивачів вже відомі, однак на сьогодні це є таємницею слідства, тому їх не можна розголошувати.

Нагадаємо, 12 березня СБУ вручила Вікторові Земляному повістку на допит як свідку. Під час двогодинної розмови зі слідчим священик отримав повідомлення про підозру за статтями 161 та 300 Кримінального кодексу України. Острозький священик Віктор Земляний часто фігурує у матеріалах російських ЗМІ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/jurisprudence/75256/

Следующая новость
Предыдущая новость

Гнатолог: наукове дослідження зубів та їх роль у здоров'ї В Киеве завершается индийский фестиваль с "парадом древних богов" Как правильно выбрать оружейный сейф? Перевозка грузов в самые короткие сроки Самые красивые соборы Европы: когда можно будет их посетить

Публикации