Суд визнав винним священнослужителя УПЦ (МП) у контрабанді 52,7 тисяч доларів

20.07.2018 10:33 15

Суд визнав винним священнослужителя УПЦ (МП) у контрабанді 52,7 тисяч доларів

Священослужителя Києво-Печерської лаври Серафима Никитюка суд визнав винним у недекларуванні 52,7 тисяч доларів під час перетину українсько-російського кордону.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на прес-службі суду.

Інцидент стався наприкінці лютого 2018 року на Сумській митниці.

"Священик Київо-Печерської лаври, заповнюючи декларацію, зазначив, що переміщує з собою одне місце з ручною поклажею і валюту у розмірі 70 євро. Крім того, під час усного опитування також повідомив, що ні валюти, крім задекларованої ним, ні будь-яких інших товарів та предметів, які б підлягали обов’язковому декларуванню, він через митний кордон України не переміщує", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суд першої інстанції визнав священика винним у недекларуванні товарів, конфіскував вилучену валюту та призначив штраф у розмірі 100% незадекларованих коштів.

Своєю чергою священик, запевняючи, що гроші є пожертвами вірян на відновлення Києво-Печерської лаври і придбання церковного начиння, які він не збирався приховувати, подав апеляцію, яку програв.

"Згідно з ухвалою суду, священика Києво-Печерської лаври було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.472 Митного кодексу України, та конфісковано в дохід держави вилучені 52 700 доларів США. Крім того, служитель київського храму поповнить державну казну ще на 1420160,69 гривень у вигляді сплати штрафу за порушення Митного кодексу України", - додали у суді.

Як вже повідомляла РІСУ, церковнослужителем УПЦ (МП), якого на Сумщині затримали за спробу нелегального провезення 65 тисяч доларів до Росії, виявився іподиякон настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла – Серафим Никитюк.

Правопорушник їхав до Росії у вагоні потягу «Київ – Москва», який спеціально орендувала Києво-Печерська Лавра.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/71880/

Следующая новость
Предыдущая новость

Оригинальные швейцарские часы от проверенных брендов Агресія після вживання алкоголю: причини Где купить гель Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel по выгодной цене Доставка букетов по городам Украины Курс валют – выгодный обмен в Днепре

Публикации