Суд арештував нерухомість екс-правоохоронця, причетного до викрадення митрополита Драбинка

19.04.2019 7:19 3

Суд арештував нерухомість екс-правоохоронця, причетного до викрадення митрополита Драбинка

Печерський районний суд Києва арештував майно колишнього начальника ГУМВС України в Києві, генерал-лейтенанта міліції Валерія Коряка, підозрюваного за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 365 КК України (незаконне позбавлення волі людини і перевищення службових повноважень за попередньою змовою групою осіб).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 26 березня.

Під арешт потрапили земельна ділянка загальною площею 0,2 га і 1/4 частина квартири загальною площею 48,3 кв. м, які є власністю екс-міліціянта.

За даними досудового розслідування, 19 листопада 2014 року ГПУ повідомила підозру Валерію Коряку. На початку січня 2015 року його оголошено у розшук.

У серпні 2017 року суд надав дозвіл правоохоронцям здійснювати спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Коряку.

1 лютого 2019 року Печерський районний суд Києва надав дозвіл на затримання підозрюваного колишнього головного міліціянта Києва з метою приводу до суду для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За версією слідства, екс-президент Віктор Янукович, екс-міністр МВС Віталій Захарченко і екс-начальник ГУМВС України в Києві Валерій Коряк підозрюються у перевищенні службових повноважень під час незаконного позбавлення волі особистого помічника нині покійного Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана), митрополита Олександра Драбинка, який на той час був особистим секретарем та довіреною особою Предстоятеля.

Зокрема, Янукович планував організацію зречення Митрополита Володимира з престолу з метою обрання у подальшому лояльного Предстоятеля. Він доручив Захарченку зібрати через підпорядковані йому відомства компрометуючу інформацію на осіб, які були наближені до Предстоятеля УПЦ МП. Аналогічне завдання отримав і міліціянт Коряк.

Для досягнення злочинного плану співробітники спеціального батальйону судової міліції «Грифон» протягом шести місяців 2013 року, виконуючи незаконний наказ екс-начальника ГУ МВС України в Києві Валерія Коряка, утримували владику Олександра на території Києва та Київської області з метою змусити його переконати митрополита Володимира відмовитись від посади Предстоятеля.

Заходи безпеки щодо митрополита Драбинка були зняті лише 22 лютого 2014 року після втечі з України екс-президента Віктора Януковича і його команди.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/75471/

Следующая новость
Предыдущая новость

Последний айфон со скидкой Накрутить подписчиков на Телеграмм канал УГКЦ організувала курс реабілітації для медиків Харківського військового госпіталю Выбираем бутсы для футбола УПЦ КП звітувала про переговори з Константинополем щодо автокефалії

Публикации