Студентський театр греко-католиків «Сад» відвідав з виставами зону АТО

16.01.2018 21:14 12

Студентський театр греко-католиків «Сад» відвідав з виставами зону АТО

Театр «Сад» завжди показує не просто вертеп, а глибше розкриває тему Різдва, намагається врахувати запити і традиційно-обізнаного Заходу, і Сходу.
Розпочалася різдвяна містерія 6 січня у м. Костянтинівка, де вже третій рік театр перебуває під опікою отця Віталія Кестера, священика УГКЦ та військового капелана. Завдяки гостинності його сім’ї аматори провели святий вечір. Протягом дня відвідали військових біля Авдіївки, у Торецьку (де «САД» потрапив у приціл репортерів каналу новин «24»), Дружківці та парафію у Костянтинівці. Уже не перший рік театр і волонтерський простір «DoBro», який працює з дітьми у цьому місті, спілкується з місцевими сім’ями, отож з колядою завітали до начальника управління освіти Костянтинівської міської ради п. Олі Барабаш.
На саме Різдво театр мандрував Мирноградом та Покровськом, побував у військових частинах, госпіталях, на парафії УГКЦ та домівках добрих друзів та сімей, з якими давно підтримує контакти. В організації поїздок допомагав отець Іван Василенко, священик та військовий капелан. Під опікою сім’ї Ніли та Сергія Пастухів студенти знайшли надійний прихисток та нічліг.
8 січня молодь потрапила у «тепліші краї». За допомогою волонтерів театр мав змогу поділитися різдвяною радістю з бійцями під Мар’їнкою, поспівати колядки під гітару в Українську та завітати до дітей і друзів у Красногорівку, де Центр студентського капеланства також працює у складі волонтерського простору «DoBro». Для жителів міста це дійство було справжньою радісною новиною.
Як сказала мешканка Красногорівки Інна Верцанова, «… світяться від щастя всі: і гості-волонтери, і господарі-красногорівці… Бо все по-справжньому!».
Останній день гастролей відбувся у Маріуполі. Завдяки отцю Любомиру Кащію, священику УПЦ КП та військовому капелану, театр побував у військовій частині Національної гвардії України. Під опікою отця Романа, священика УПЦ КП і капелана військового мобільного госпіталя, «Сад» відвідав кілька відділень з пораненими солдатами. Також львівські аматори за сприяння о. Андрія Зелінського, військового капелана УГКЦ, завітали до батальйону морської піхоти і ділилися духом Різдва з пересічними слухачами.
«Дивлячись в очі військовим, ми бачимо радісні сльози, і розуміємо, що таки змогли принести їм Різдво з рідного дому в сірі будні війни, – діляться враженнями студенти. – Життя військових непередбачуване і безкомпромісне, тому згадуймо про них хоч час від часу... А ще було б добре згадати, що у країні війна, тоді не довелось би з тривогою проводжати рідних і знайомих у невідомість. Хай береже їх Бог!!! Христос рождається!».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Модные часы на каждый день SMM продвижение У парафії УАПЦ на Львівщині одразу 60 дітей приступили до першої сповіді Где найти качественную обувь в Киеве ? Выбираем спортивную обувь правильно

Публикации