«Стаханівські способи не допомогли УПЦ (МП) зібрати сотні тисяч листів проти автокефалії», - Євстратій (Зоря)

22.05.2018 15:33 0

«Стаханівські способи не допомогли УПЦ (МП) зібрати сотні тисяч листів проти автокефалії», - Євстратій (Зоря)

Українська Православна Церква (Московського Патріархату) очікувала зібрати мільйони листів проти створення автокефалії, розповів речник Української Православної Церкви Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря). Про це він повідомив у Facebook.

За його словами, у парафіях УПЦ (МП) Чернігівської та Донецької областей дозволяли брати додому "підписні листи, але навіть такі "стаханівські" способи не допомогли".

"У деяких великих єпархіях МП удалося зібрати ледве пару десятків тисяч папірців – при очікуванні мільйонів або принаймні сотень тисяч", – зазначив Зоря.

Як РІСУ інформувала, скарги до Патріарха Варфоломія, які керівництво УПЦ (МП) просило заповняти власних вірян, видавалися десятками в одні руки. Відповідне відео виклали на сторінці “Українська Помісна Православна Церква” в Facebook.

В листівках, нагадаємо, вірні Московського Патріархату нібито протестують проти надання Томосу про автокефалію Українській Церкві. Окрім того, священикам розіслали пам’ятки, як пояснити людям, чому вони мають звернутися до Вселенського Патріарха.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/constantinople_patriarchy/71220/

Следующая новость
Предыдущая новость

Крещенский сочельник Строительные люльки ZLP – 630 с полной комплекцией Играть в популярные игровые аппараты в онлайн казино Игровой Клуб Vulkan Большой выбор мужских брогов из натуральной кожи Вагонка из ольхи, сосны и липы в любых объемах с быстрой доставкой

Публикации