Старовинну ікону з Тернопільщини урочисто коронують у Ватикані

11.10.2017 11:58 6

Старовинну ікону з Тернопільщини урочисто коронують у Ватикані

Папа Римський Франциск благословить корони, що будуть прикріплені до ікони, що стане знаком чергового визнання та потвердження її чудодійної сили.
Коронація оригінальної Зарваницької ікони відбулася 150 років тому, і тоді це дійство звершив папа Пій IX.
З благословення архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія (Семенюка) доставить ікону папі Римському офіційна делегація УГКЦ з духовенства і мирян.
Зважаючи на цю визначну подію, що відбудеться у Ватикані за кілька днів, Зарваницьку ікону (копію), що вже прославилася чудами, протягом кількох місяців відновлювали у Червонограді. В 1922 році її написав знаний в Україні митець Петро Холодний. За радянської влади, у часи підпілля УГКЦ, її підпільно зберігали у приватному помешканні с. Зарваниця. За ці роки святиня дуже зруйнувалась. Після Всеукраїнської прощі в Зарваниці цьогоріч ікону Матері Божої Зарваницької відреставрували.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Редкие и нетипичные виды ставок на хоккей - азартные игры дял каждого Диякон УПЦ КП проведе для дітей з особливими потребами концерт «Клавішний Спас» Кардинал Леонардо Сандрі: «Любов до правди не дозволяє нам прийняти мовчання щодо ситуації в Україні» Подними сокровища с морских глубин в казино Лавина! Игровые автоматы Золотой Кубок

Публикации