Старобрядники пересвятили свій храм після візиту Путіна

22.10.2019 13:20 0

Старобрядники пересвятили свій храм після візиту Путіна

Путін відвідав головний храм Російської Православної Старообрядницької Церкви в Москві. Екскурсію йому провів митрополит Корнилій. Через кілька днів храм довелося переосвячувати - прихожанам не сподобалися службові собаки ФСТ і люди зі зброєю.

Про це в Новой газете написав релігійний оглядач Олександр Солдатов.

Володимир Путін став першим російським лідером, який особисто прибув на Рогожске кладовище, у духовний центр найбільшої згоди російського старообрядництва - Білокриницької. Це сталося 31 травня 2017 року. Високого гостя приймав 70-річний митрополит Корнилій (Тітов) - Предстоятель Російської Православної Старообрядницької Церкви (РПСЦ), що об'єднує 370 парафій. Перед цим вони зустрічалися в Кремлі.

Під час подій 2014 го РПСЦ набагато активніше, ніж РПЦ, підтримала дії російської влади в Криму і на Донбасі. Нечисленні кримські парафії РПСЦ були переведені з Київської в Московську єпархію, а на Богослужіннях ввели моління за російське воїнство і за «підкорення ворогів і супостатів».

«Але це - зовнішня, парадна сторона події. Мало хто знає, що через кілька днів після візиту Путіна Покровський кафедральний собор на Рогожці - головний храм РПСЦ - був заново освячений за наполяганням групи консервативних прихожан. Чин малого освячення «таємно» здійснював єрей Іоанн Міхєєв (син Кишинівського єпископа Євмен), який після цього був переведений з підмосковної Вереї в Севастополь - будувати новий храм св. Володимира », - пише Солдатов.

За його словами, офіційно про переосвячення не повідомлялося, але в приватних бесідах парафіяни пояснюють таку необхідність діями охорони президента, яка зі зброєю заходила в храм, а притвор нібито обнюхували службові собаки.

Сам візит також проходив «за закритими дверима»: в собор пустили лише невеликий хор і декількох помічників митрополита. Прихожан і працівників митрополії РПСЦ на цей час закрили в одному з адміністративних будівель по сусідству.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/old_believers_and_other_orthodox/77531/

Следующая новость
Предыдущая новость

О преимуществах ламината Balterio Шнековый насос Aquatica – отличный выбор по разумной цене Квартира начинается со входной двери Кованные металлические оградки в Киеве Автобусные билеты онлайн на busfor.ua: недостатки и преимущества сервиса

Публикации