Станом на квітень у Криму арештовано 57 мусульман

31.05.2019 16:14 6

Станом на квітень у Криму арештовано 57 мусульман

У квітні загальна кількість позбавлених волі у справі “кримських мусульман” складала 57 осіб. Про це йдеться у Моніторинговому огляді ситуації з правами людини у Криму за квітень Кримської правозахисної групи (КПГ), передає УНН.

“У квітні загальна кількість позбавлених волі у справі „кримських мусульман“ — 57 осіб. З них 55 осіб звинувачується за ст. 205.5 КК РФ (організація діяльності терористичній організації або участь у терористичній організації), 2 особи — за ст. 282.2 КК РФ (організація діяльності або участь в екстремістської організації) та 1 особа — за ст. 205.2 КК РФ (Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності)”, — йдеться в звіті.

Як повідомляють правозахисники, організації “Хізб ут-Тахрір” і “Таблігі Джамаат” не заборонені в Україні, а переслідування громадян України на окупованій території України за участь в цих організаціях є порушення норм міжнародного гуманітарного права.

Усіх фігурантів цієї справи звинувачують у приналежності до ісламських організацій або в пропаганді діяльності організацій, що в РФ визнані терористичними або екстремістськими, але не є такими за законодавством України, стверджують в групі.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової щодо забезпечення кримських татар, затриманих після масових обшуків, належними умовами тримання у СІЗО.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/freedom_of_conscience/76016/

Следующая новость
Предыдущая новость

Єпископ УПЦ КП обговорив питання співпраці з Управлінням охорони здоров’я Житомирської ОДА Samsung J7-2017 один из самых ярких представителей класса бюджетных смартфонов Купівля, продаж та оренда землі в Україні Тренды из девяностых - поясные сумки Бесплатные игровые автоматы в казино

Публикации