Стало відомо, навіщо іподиякон-контрабандист УПЦ (МП) віз валюту до Росії

05.03.2018 15:15 21

Стало відомо, навіщо іподиякон-контрабандист УПЦ (МП) віз валюту до Росії

Церковнослужителем УПЦ (МП), якого на Сумщині митники разом з працівниками СБУ затримали за спробу нелегального провезення 65 тисяч доларів до Росії, виявився іподиякон настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла – Серафим Никитюк. Про це повідомляє “Релігійна правда”, посилаючись на джерела в духовенстві УПЦ (МП).

За інформацією ДФС, правопорушником опинився пасажир вагону, орендованого Києво- Печерською Лаврою, який вчора слідував у складі потягу «Київ – Москва». Під час митного оформлення, церковнослужителю було запропоновано письмово задекларувати валюту, товари та предмети, які він переміщує з собою через митний кордон України. Громадянин вніс до декларації дані про переміщення ручної поклажі та валюти в сумі лише 70 євро.

“Релігійна правда” дізналася, що іподиякон діяв нібито за вказівкою свого керівництва, а саме – митрополита Павла (Лебідя). Для цього Києво-Печерська лавра орендувала спецвагон. 65 тисяч доларів Никитюк мав доправити до Московської Патріархії. За даними “Релігійної правди”, під час опитування Никитюка, останній твердо наполягав, що кошти отримав в церковній крамничці Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) та перевозив їх до Росії з метою закупівлі церковних товарів.

Як зазначили у ДФС, стосовно вказаної особи був складений протокол про порушення митних правил, який разом з іншими задокументованими матеріали передано до суду. Відповідно до правил, фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за її межі готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування до митного органу. Отже, своїми діями чоловік порушив встановлений порядок проходження митного контролю.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/70322/

Следующая новость
Предыдущая новость

Виртуальный мир сказочных приключений Основы капитального ремонта в квартире FoodEx - правильне харчування з доставкою додому Подтяжка лица для возвращения вашей молодости Лучшие и новые автоматы в казино Вулкан

Публикации