Стало відомо, коли Елладська Церква визнає ПЦУ

17.07.2019 1:59 0

Стало відомо, коли Елладська Церква визнає ПЦУ

Елладська Православна Церква стане першою після Вселенського Патріархату, яка визнає автокефальну Православну Церкву України та вступить з нею у євхаристійне спілкування.

Про це повідомили джерела ВВС News Україна на Фанарі.

Дві синодальні комісії Грецької Церкви, які уповноважили вивчити це питання, дійшли до висновку про необхідність визнання ПЦУ.

Визнання Української Церкви з боку греків може статись не раніше жовтня цього року.

Саме тоді може відбутись Архиєрейський Собор Елладської Церкви, який уповноважений ухвалювати це рішення. За даними ВВС News Україна, наразі жодних офіційних анонсів визнання ПЦУ з боку Грецької Церкви не було.

Після рішення Елладської Церкви священники та єпископи обох Церков зможуть співслужити під час святих Літургій, відвідувати храми та налагоджувати інші форми спілкування, зокрема й в освітній сфері.

Елладська Церква почне поминати предстоятеля ПЦУ у диптиху (переліку) Предстоятелів помісних Православних Церков світу, а митрополит Епіфаній має відвідати Афіни та співслужити з архиєпископом Ієронімом.

Офіційне визнання автокефальної ПЦУ та встановлення церковного спілкування у світському житті можна порівняти з визнанням однієї держави іншою та встановлення дипломатичних стосунків.

Загалом наразі у світі є 15 помісних Православних Церков світу і їх Предстоятелів поминають у чіткій послідовності - диптиху.

ПЦУ у цьому переліку займає 15-е місце й після рішення Елладської Церкви її предстоятель та єпископат під час богослужінь будуть поминати митрополита Київського Епіфанія, як це вже робить Вселенський Патріархат.

Як вказують співрозмовники ВВС News Україна, визнання ПЦУ першою помісною Церквою і надзвичайно важливим сигналом, адже з моменту отримання Томосу навіть лояльні Константинополю Церкви відтягували визнання й ніхто не хотів бути першим.

Нагадаємо, Вселенський Патріарх Варфоломій повідомив українським журналістам, що Елладаська Церква першою визнає ПЦУ.

«Ми молимось і сподіваємося, що всі Помісні Православні Церкви рано чи пізно визнають незалежність Православної Церкви України, але першою Церквою, яка визнає Помісну Православну Церкву України буде братська сестра-Церква – Елладська Православна Церква", - заявив Патріарх Варфоломій.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/76519/

Следующая новость
Предыдущая новость

Особенности пластиковых окон от Ventana На круглому столі в СБУ священик УПЦ КП говорив про загрози від УПЦ (МП) Лучшая стоматологическая клиника Диссертация от рук специалистов на заказ Красивые церковные иконы с доставкой

Публикации