Спікер УПЦ скаржиться в ОБСЄ на перешкоди транспортування вірян на хресну ходу в Київ

27.07.2018 15:37 0

Спікер УПЦ скаржиться в ОБСЄ на перешкоди транспортування вірян на хресну ходу в Київ

Зокрема були розглянуті проблеми, які виникають у вірян у зв’язку з їхнім бажанням прибути до Києва для участі у святкуванні Хрещення Русі 27 липня. Представники місії зафіксували всі факти перешкоджання участі віруючих УПЦ у хресному ході, надані архієпископом Климентом згідно з інформацією, яка надходить з різних регіонів України.
Зокрема, за даними митрополита Овруцького Віссаріона, «у цьому році, деякі владні структури заважають нам провести цю Хресну ходу. Люди замовляють автобуси, а їм не дозволяють, відміняють, погрожують», лякають «проблемами на роботі», і навпаки, тих людей, які не хочуть брати участь у заходах Київського Патріархату, на роботі змушують поїхати на молебень, що проведе очільник УПЦ КП.
У Запорізькій області невідомі на деякий час перекрили шлях 9 автобусів з віруючими, які їхали на хресний хід до Києва із Запоріжжя і Мелітополя. Правлячий архієрей єпархії митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука (Коваленко) доручив віруючим викликати на місце події поліцію і скласти колективну заяву про те, що якась громадська організація перешкоджає здійсненню релігійного обряду. Через деякий час дорогу розблокували, автобуси поїхали далі.
Невдовзі представники Служби безпеки України заблокували проїзд ще п’яти автобусів з вірянами Запорізької єпархії УПЦ (МП) під час технічної зупинки на набережній магістралі в Запоріжжі. Співробітники СБУ заявили, що надійшло повідомлення про мінування цих автобусів. Після складання протоколу віряни продовжили свій шлях до столиці.
НУО «Громадський правозахист», яку очолює Олег Денисов, радник з правових питань Київської митрополії УПЦ (МП), заявила, что перешкоджання участі віруючих у хресній ході — це кримінальний злочин, і направила запити на адресу обласних адміністрацій регіонів, з вимогою підтвердити або спростувати факти перешкоджання вірянам УПЦ (МП) добиратися до столиці для участі у хресному ході, а також з роз'ясненням про неприпустимість використання адміністративного ресурсу при реалізації віруючими своїх конституційних прав на свободу віросповідання.
Нещодавно УПЦ (МП) через НУО «Громадський правозахист» скаржилася в ОБСЄ і ООН на президента, спікера парламенту і прем'єр-міністра України щодо небезпеки релігійної ситуації в Україні.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Эффективная реклама на улицах Полиграфические услуги в Алматы – быстро, качественно, недорого Тренды из девяностых - поясные сумки Как не ошибиться с выбором подарка для девушки Капи на зуби або металеві брекети: що обрати?

Публикации