Спікер УПЦ КП висміяв втручання політичної партії "Солідарність жінок України" у справи УПЦ (МП)

10.05.2018 18:34 15

Спікер УПЦ КП висміяв втручання політичної партії

Глава партії "Солідарність жінок України" Галина Суменкова на своїй сторінці в Facebook написала, що разом з підписами патріарху Варфоломію передали Конституцію України англійською мовою, де говориться, що в країні Церква відокремлена від держави, а також, що жодна релігія в Україні не може бути визнана обов'язковою.
Коментуючи цю подію, спікер УПЦ Київського Патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) у тому ж Facebook зазначив: "Голова ПОЛІТИЧНОЇ партії «Солідарність жінок України» (виявляється, що ця структура, яка у 2004 р. створювала «коаліцію на підтримку кандидата В. Януковича», ще досі животіє) у своєму ФБ написала, що передала в секретаріат Вселенського Патріарха «перші 10 000 підписів» проти автокефалії Церкви в Україні. А ще, як зауважує в дописі ця голова, передали екземпляр Конституції України англійською мовою, щоб нагадати, що у нас Церква відділена від держави. Стоп. Ще раз... Голова маргінальної псевдо-ПАРТІЇ передає підписи, добровільно-примусово зібрані в ЦЕРКВАХ МП, щоби заявити «протест проти втручання політиків у справи Церкви»".
Спікер УПЦ КП висловив сподівання, що у Стамбулі "ціни на вторинну сировину пристойні. Адже доправлене туди солідарними з Януковичем панянками може послужити благу Церкви хіба що як макулатура".
Нагадаємо, що металургам Кривого Рогу нав'язують підписні листи проти помісної Церкви, а священики УПЦ (МП) скаржаться на тиск з боку церковної адміністрації.

Фото Facebook

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Важность утвари для восприятия церкви На берегу Киевского водохранилища пройдет христианский палаточный лагерь Сканер Argox AS-8000: компактное устройство для считывания штрих-кодов Можно ли научиться делать подарки Виртуальные слоты: «зеркало» в каждом клубе Vulkan Prestige

Публикации