Справу священика-«колорада» з УПЦ (МП) суддя відправила на дооформлення у поліцію

17.04.2018 19:14 0

Справу священика-«колорада» з УПЦ (МП) суддя відправила на дооформлення у поліцію

Суддя Немирівського районного суду Вінницької області Тетяна Слободяник відмовилася розглядати адміністративний протокол, який склали на священика Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Дмитра Курмоярова за демонстрацію георгіївської стрічки у соцмережі "Фейсбук", повідомляє Depo.Вінниця.

На думку судді, ця справа підлягає поверненню для дооформления до Немирівського відділення поліції ГУНП у Вінницькій області.

"Статтею 221 КУпАП визначено категорії статей, які уповноважені розглядати суди. Разом з тим, наведена норма закону у чинній редакції не містить в переліку статей, які повинен розглядати місцевий суд, статтю 173-3 КУпАП. Тому суд позбавлений законом можливості розглянути дану справу і вважає за необхідне повернути до Немирівського відділення поліції ГУНП у Вінницькій області", – так обґрунтувала своє рішення суддя.

Так своєю постановою суд повернув матеріали справи у поліцію "для належного дооформлення".

Додамо, що протокол на священика склали немирівські поліцейські 7 лютого 2018 року (стаття 173-3 КУпАП) та скерували у суд для розгляду по суті. До суду справа надійшла 15 лютого 2018 року, а вже 23 березня суддя відмовилася розглядати адмінматеріали, посилаючись на чинне законодавство.

Нагадаємо, що єпархіальна рада Тульчинської єпархії засудила єромонаха Іоанна (Дмитра Курмоярова) за антиканонічне втручання в справи сусідньої Вінницької єпархії та активну суспільно-політичну інтернет-публіцистику в соцмережах.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/70824/

Следующая новость
Предыдущая новость

Як вибрати якісний ортопедичний матрац Быстрый, недорогой и качественный ремонт холодильников в Днепре Преимущества лазерной коррекции зрения На Івано-Франківщині мешканці за підтримки духовенства протестують проти відкриття наркологічної клініки Уверенность в каждом шаге вместе с Киндер мода

Публикации