"Сподіваються на силу Москви" - Філарет пояснив небажання представників колишньої УПЦ МП об’єднуватись з ПЦУ

17.01.2019 8:39 0

Почесний Патріарх Православної Церкви України Філарет пояснив небажання деяких представників колишньої УПЦ Московського Патріархату об’єднуватись з ПЦУ сподіваннями на «силу Москви».

Як передає УНІАН, про це він заявив під час подячного молебню за отримання томосу про автокефалію та утворення Православної Церкви України у кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку. «Сьогодні йде війна, і ті брати наші, які не хочуть поки що об’єднуватись з нами, сподіваються на силу Москви, але Москва втратить свою силу, і перемога буде наша, українська, разом з усім цивілізованим світом - Америкою, Європою, бо ми - не самі», - заявив владика Філарет.

Він наголосив, що «з нами Бог і з нами правда, і ми країна миролюбна - Україна -ніколи не завойовувала чужі території, вона завжди боролося за збереження своєї рідної землі, а чужого вона не захоплювала».

Почесний Патріарх підкреслив, що Україна прагне миру.

«Ми не хочемо воювати, але за свою землю життя віддамо», - сказав він.

«Ми будемо сподіватися, що отримаємо перемогу на сході, об’єднаємося і отримаємо від Вселенського Патріарха статус Патріархату», - резюмував владика Філарет.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/74320/

Следующая новость
Предыдущая новость

Православные ресурсы У парламенті запропонували починати пленарні засідання з молитви "Отче наш" Один из популярных игровых порталов с видеослотами Папа Франциск передав особисту пожертву на побудову собору УГКЦ у Харкові Херсонці: боєць АТО повісився після сповіді у священика УПЦ

Публикации