Спецслужби РФ готують провокації перед наданням УПЦ автокефалії, - ІС

13.06.2018 10:23 9

Спецслужби РФ готують провокації перед наданням УПЦ автокефалії, - ІС

У контексті перспективи надання Вселенським Патріархом автокефалії Українській Православній Церкві, російські спецслужби готують операцію щодо зриву створення та становлення Єдиної Української Церкви. Про це написав координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook, повідомляє 5 канал.

Так, використовуючи можливості російських спецслужб (ФСБ і СВР РФ) і "п'ятої колони" в Україні, планується активізувати центрові сили, а також генерувати і підігрівати внутрішні конфліктні ситуації в цьому процесі, зокрема в громадянському суспільстві.

При цьому, зазначає Тимчук, підбурювання конфліктів між прихильниками і противниками Української Єдиної Помісної Церкви планують використати для дестабілізації соціально-політичного стану України в осінньо-зимовий період. Проросійське крило намагатиметься виграти на тлі протистояння в Україні через хитке релігійне становище.

Крім того, на цьому етапі СВР РФ продовжуватиме заходи, спрямовані на підрив авторитету та впливу Вселенського Патріарха Варфоломія в православному світі з подальшою стратегічною лінією – формування навколо РПЦ нового (альтернативного) центру впливу в світовому Православ'ї.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/71443/

Следующая новость
Предыдущая новость

Невероятная история Арслана Джумаева, переехавшего из Туркменистана в США Покупка и установка памятников из гранита Тысячи люстр на одном сайте Изготовление мебели по индивидуальным размерам УГКЦ організувала курс реабілітації для медиків Харківського військового госпіталю

Публикации