Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер: “Ми не беремо участі у вирішенні релігійних питань в Україні”

26.09.2018 0:14 0

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер: “Ми не беремо участі у вирішенні релігійних питань в Україні”

“США є світською державою; ми не релігійна структура. Тому ми не беремо участі у вирішенні релігійних питань в Україні”, — сказав Волкер.
За його словами, США заснована на принципі свободи віросповідання і складається з представників всіх конфесій. "А в даному випадку склалася ситуація, коли багато віруючих, багато громадян України вважають, що їм відмовляють у їх власному трактуванні своєї релігії, в утвердженні їх власного шляху до Бога і самореалізації як віруючих. І ми підтримуємо право кожної людини мати свої власні переконання і свою власну повагу до цих переконань. Так що, знову ж таки, нас турбує ситуація, коли якась зовнішня сила обмежує здійснення свободи віросповідання. І ми завжди будемо ставати на бік підтримки самих віруючих", — зазначив спецпредставник США.
На його думку, питання про надання автокефалії Українській Церкві може бути розглянуте як політичне лише з російської сторони. "Я вважаю, що це питання розглядається як політичне тому, що Росія робить його політичним питанням, оскільки не хоче, щоб Україна мала незалежну церкву. Це дуже політичне рішення, що виходить від російської сторони", - сказав Волкер.
Він додав, що ці питання повинні розглядати, зокрема, Вселенський патріарх і його Синод, які займаються вирішенням релігійних питань.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

В Одесі священик УПЦ КП взяв участь у презентації фотовиставки та книги «Якби не війна» Сайт Владимира Мунтяна: философия из первых уст Что такое гипноз: правда и мифы Музыка группы Король и Шут Буровые установки и оборудование от Киевского завода буровой техники

Публикации