Соціолог: віряни відходять від УПЦ (МП) у стан "православних без конфесії"

03.04.2018 20:20 18

Соціолог: віряни відходять від УПЦ (МП) у стан

«Під час досліджень ми запитуємо, зокрема: до якої конфесії себе відносите – Української православної церкви Київського патріархату чи Московського? Прихильники останнього зараз перейшли в категорію "православний без конфесії"», – сказав соціолог.
«Так само з мовою. Визнати російську державною, коли РФ хоче забрати в України державність, – це не сприймається. Згадайте довоєнні часи: "какая разница, на каком языке разговаривать?", "яка різниця, до якої церкви ходити, ми ж спілкуємося з Богом". Частина цих людей змінила своє ставлення до історії, Росії й до радянського минулого. Вони хочуть, щоб їхні діти жили в Європі. Завдання влади, яка прийде у 2019 році, – не змінювати цей вектор держави», – пояснив він.
За словами експерта, українізація відбувається завдяки Путіну й війні. Багато людей переходять на українську принципово. Для чимало кого це стало модним.
«Чому в довоєнному Криму всі українські школи були заповнені? Тамтешні діти не чули навколо себе української. Але якщо хотіли вступити у вуз, поїхати в Харків, Київ чи Львів, мусили здати екзамен з української. Якщо ти чиновник, то повинен розмовляти державною мовою й вести нею документообіг. Більшість громадян це підтримують», – додав Олексій Антипович.

Фото Facebook

1 Onufriy [профіль] Сьогодні, 17:48 віряни відходять від УПЦ (МП) у стан "православних без конфесії"
От якби ієрархи УПЦ КП були здатні поставити собі запитання - чому?

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Дверная и оконная фурнитура недорого В Харькове христиане передали госпиталю 400 кг медицинских материалов для раненых бойцов Подарили цветы в коробке, а вы не знаете, что с ними делать, тогда мы вам расскажем Выбор красок для фасада Эффективное лечение наркологической зависимости

Публикации