"Софія Київська - дороговказ до вічної мети дітей Української Церкви та народу", - Патріарх Святослав

21.01.2019 13:42 6

Мудрість Церкви та народу є запорукою перемоги України, снаги народу та його невмирущості. На цього наголосив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у Посланні “Наша Свята Софія” (у частині “Софія Київська — дороговказ до вічної мети дітей Української Церкви та народу”) з нагоди століття відновлення соборності українського народу та його держави.

“Софія Київська — мудрість народу, що народився у благодатних водах Володимирового хрещення. Відтоді євангельські цінності лягли в основу властивого нам світогляду, стали нормами організації суспільного побуту”, — підкреслив у своєму Посланні духовний лідер греко-католиків.

І додав: “Плекання української родини як домашньої Церкви, що зберегла наше церковне життя впродовж років найсуворіших переслідувань, передавання віри батьків майбутнім поколінням як найдорожчого національного скарбу та навіть сам процес державотворення в нашій історії пройняті сяйвом Божої Премудрості. Її світло вчить нас любити свій народ і його соборну державу... На шляху до Небесної Батьківщини ми покликані втілювати Софію Божу в нашу українську дійсність, будувати справедливий світ, творити цивілізацію миру та любові”.

Предстоятель у Посланні зазначив, що спільна пам’ять українців, відкрите серце та дружня рука, простягнута до православних братів, — шлях у майбуття, а мудрість — це наша Софія Київська.

“Мудрість Церкви та народу є запорукою нашої перемоги, нашої снаги та невмирущості. Саме вона в силі й благодаті Святого Духа проведе нас через відповідальний вибір у цьому році, оновить і зміцнить нашу державу та забезпечить перемогу й мир, розвиток і процвітання українського народу. Софія Київська є тією внутрішньою силою, яка без тривоги та страху веде наш народ у майбутнє особливим цивілізаційним шляхом”, — зауважив наприкінці Послання Блаженніший Святослав. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/74390/

Следующая новость
Предыдущая новость

Потрясающие видеослоты от лучших гейм-разработчиков! Термосы разных видов Преимущества лазерной коррекции зрения Купить экономную упаковку кофе «Якобс» Єпископ УАПЦ взяв участь у церемонії Лицарського ордену в Чехії

Публикации