СОЛІДАРНІСТЬ: наука для переможців

24.06.2018 23:35 9

Серед причин, чому досі український народ не може побудувати державотворчу стратегію, соціологи та науковці зазначають брак довіри та солідарність. Ці два принципи формуються завдяки культурі, етиці та моральних цінностях людини.

Довіра не виникає з нічого: потрібні традиції, певне середовище, діалог та етика.

Довіра виникає безпосередньо з особистого спілкування та контакту. Потрібно не просто чути гасла чи слова, а і бачити співрозмовника, та переконатися, що те, що він говорить, то того ж і дотримується в своєму житті.

Коли ведемо мову про солідарність, то вона повинна мати ідею, стратегію та тактику. Дуже важливими є практичні організаційні форми та моделі серед народу та громад.

26 червня 2018 року, вівторок, в 14-00, в домі Франка у Львові, відбудеться відкритий круглий стіл-дискусія на тему “СОЛІДАРНІСТЬ”. Адреса: вулиця Івана Франка, 150.

Гість: Зіновій Свереда, президент Українського Кооперативного Альянсу.

Буде обговорено: що таке солідарність, її природа і місія, історія розвитку солідарності на прикладі Андрея Шептицького та Церкви. Крім того, презентовані практичні організаційні моделі солідарності для сучасних соціальних та економічних реформ в Україні, практичні кроки до успіху в період нових історичних викликів.

“Наша місія – щоб розрізнені сили народу стали єдиним здоровим організмом”: каже митрополит Андрей.

Чи зуміємо ми бути солідарними не тільки у спільному протесті та революції проти зовнішнього ворога, але і поміж собою в часі будівництва рідної держави?

Чекаємо. Буде дуже цікаво.

Зіновій Свереда

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/blog/71596/

Следующая новость
Предыдущая новость

Почему масло для дерева OSMO немецкого состава может защитить доску на многие десятилетия Каталог автоматов от казино СлотоКинг Выбор автомобильных дисков Высококачественный гемблинг и хорошая прибыль Надежная и стильная Toyota – лучший выбор для города

Публикации