Собор єпископів УПЦ (МП) заявив, що Константинополь став на шлях розколу

13.11.2018 19:26 0

Собор єпископів УПЦ (МП) заявив, що Константинополь став на шлях розколу

Собор єпископів УПЦ (МП), який відбувся сьогодні, 13 листопада, у Києві ще раз нагадав, що вважає рішення Священного Синоду Вселенського Патріархату від 11 жовтня 2018 року стосовно українського церковного питання недійсними.

Про це йдеться у Постанові Собору, опублікованій Інформаційно-просвітницьким відділом УПЦ (МП).

Єпископат Московського Патріархату зазнначає, що «рішення про зняття анафеми та інших церковних заборон із лідерів розколу та визнання дійсності псевдохіротоній, які були звершені ними під час перебування в розколі, є наслідком спотвореного тлумачення православних канонів».

«Прийнявши такі антиканонічні рішення, визнавши розкольників у сущому сані, Константинопольський Патріархат, згідно з церковними правилами, сам став на шлях розколу. У зв’язку з цим, євхаристичне спілкування Української Православної Церкви з Константинопольським Патріархатом на даний час є неможливим і припиняється», - заявили єрархи УПЦ (МП).

Єпископат УПЦ (МП) також вважає, що процес надання Томосу про автокефалію є штучним та нав’язаним ззовні.

Собор єпископів УПЦ (МП), окрім того, виступає проти будь-яких спроб змінити їхню назву:

«У разі прийняття відповідних законопроектів Верховною Радою України, Українська Православна Церква буде захищати свої права всіма законними засобами, які передбачені «Основами соціальної концепції Української Православної Церкви», законодавством України та Європейською Конвенцією з прав людини», - попереджають в УПЦ (МП).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/73478/

Следующая новость
Предыдущая новость

Приобретение купели для крещения Сайт Casino Tramps подарит удовольствие в бесплатных слотах Екс-депутат Житомирської міськради під виглядом клірика вимагає з людей гроші Єпископ УПЦ КП обговорив питання співпраці з Управлінням охорони здоров’я Житомирської ОДА Психологический портрет личности: какую суть несут черты

Публикации