Скандального настоятеля Десятинки підвищили до єпископа

19.06.2018 22:13 6

Скандального настоятеля Десятинки підвищили до єпископа

В понеділок, 18 червня, Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Онуфрій у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у Голосіївському районі столиці висвятив на єпископа архимандрита Гедеона (Харона), повідомляє офіційний сайт Церкви. Священний Синод Церкви 25 травня 2018 року ухвалив на своєму засіданні рішення про призначення Гедеона новим вікарним архиєреєм.

Митрополиту Онуфрію спів служили: намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, намісник Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архиєпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Арцизький Віктор, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Добропільський Спиридон, намісник Десятинного монастиря єпископ Макарівський Гедеон, а також духовенство Київської єпархії.

Гедеон-2w.jpg

У слові на врученні жезла Митрополит Онуфрій закликав Гедеона «відкинути від себе все, що утримує, і піклуватися про надбання душ людських». Однак, що саме має відкинути нововисвячений єписко, очільник УПЦ (МП) не уточнив.

Зазначимо, що архимандрит Гедеон відомий тим, що очолює скандально відомий МАФ, який незаконно розташований біля фундаментів Десятинної церкви на території національного заповідника Київський дитинець. Сам Гедеон, незважаючи на чернечі обітниці, є власником двох столичних квартир та декількох автомобілів. На нього зареєстровано низку фірм, які були задіяні в різного роду бізнес-схемах. Детально з біографією Гедеона можна ознайомитись на сайті РІСУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/71519/

Следующая новость
Предыдущая новость

Смогут ли Flutter Entertainment и Stars Group создать общий бизнес? Обжимной опрессовочный инструмент для наконечников Плей Фортуна - максимальное удовольствие и самое качественное разнообразие Чудотворная икона в помощь от пагубной зависимости Аудиозаписи православных проповедей бесплатно онлайн

Публикации