Ситуація тривожна, але не критична, - Ігор Козловський про наміри владики Філарета

05.06.2019 8:52 0

Ситуація тривожна, але не критична, - Ігор Козловський про наміри владики Філарета

Релігієзнавець Ігор Козловський вважає, що проведення почесним Патріархом Філаретом закритого зібрання священників не є розкольницьким та не матиме юридично ніяких наслідків для ПЦУ.

Про це він розповів в ефірі 5 каналу.

"Сказати, що це щось було неочікуване – не можна. Я спостерігав за ним (владикою Філаретом – ред.) ще коли він був Митрополитом Київським Московського Патріархату майже 40 років. Це людина потужна, амбітна, має великий досвід, але ті самі риси позитивні можуть стати і негативними. Він бачить своє і його бачення розвитку православ'я в Україні збігається з моделлю Московського Патріархату. Ми розуміємо, людина там виросла, вона була частиною, вона сама брала участь у розбудові Московського патріархату", – пояснює Козловський.

На думку релігієзнавця, іншої моделі розбудови церкви почесний Патріарх Філарет не знає і не визнає.

"Він справді зробив дуже багато і шана йому величезна. Але ж зараз розбудовується ПЦУ, яка об'єднує різні гілки православ'я. Це робочий процес, зрозуміло, що не швидкий. Ніхто й не очікував, що вони одразу об'єднаються", – зазначив Козловський.

Він зауважив, що для Церкви важливо створити свою українську модель.

Релігієзнавець також додав, що вимога не ставити владику Філарета на чолі ПЦУ, була розумною.

"Він відомий далеко за межами України. І Вселенський Патріарх розуміє небезпеку для розвитку Церкви", – вважає Козловський.

За його словами, ситуація наразі тривожна для розвитку Церкви, але робоча.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/76046/

Следующая новость
Предыдущая новость

Стареча деменція та дім престарілих: розуміння та підтримка Офисная мебель – комплексные решения от компании Григ Что игорный бизнес дал государству в 2021 году и чего от него ожидать в 2022? Купить диплом колледжа выгодно Церкви розпочали благодійні акції для школярів з малозабезпечених родин

Публикации