Синод єпископів Києво-Галицького Архиєпископства УГКЦ обговорив діяльність Церкви та затвердив Пам’ятки виборця-та політика-християнина

10.02.2019 4:11 0

Синод єпископів Києво-Галицького Архиєпископства УГКЦ обговорив діяльність Церкви та затвердив Пам’ятки виборця-та політика-християнина

6-7 лютого 2019 року під головуванням Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава в Патріаршому домі у Львові відбулася Вісімдесят перша сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви.

У праці Синоду взяли участь усі 21 єпископи Верховного Архиєпископства.

Головною на цій сесії була тема: «Ідентичність УГКЦ у світлі релігійної ситуації в Україні».

Базовим документом стало Послання Глави УГКЦ з нагоди століття відновлення соборності українського народу та його держави «Наша Свята Софія».

У результаті розгляду головної теми доручено провести різноформатне обговорення з духовенством, монашеством, семінаристами та з мирянами теми ідентичності УГКЦ як помісної і водночас глобальної Східної Католицької Церкви, спадкоємниці і правонаступниці Київського християнства.

У контексті опрацювання синодальних документів було розглянуто та направлено на подальше доопрацювання Програму душпастирства покликань до богопосвяченого життя, Душпастирський план розвитку душпастирства тверезості у Верховному Архиєпископстві та Інструкцію про присутність церковних структур та духовенства Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ в мережі Інтернет.

Крім того, було затверджено текст перевиборчого синодального звернення та Пам’ятки виборця-християнина щодо усвідомлення своєї відповідальності за власний голос і Пам’ятки політика-християнина щодо зобов’язання дотримуватися християнських цінностей у своїй політичній діяльності.

Окрім цих питань, отці Синоду заслухали звіти про діяльність комісій Верховного Архиєпископства. Про стан реалізації Стратегії соціального служіння УГКЦ відзвітував владика Василь Тучапець, голова Відділу соціального служіння УГКЦ. Про місію і діяльність Українського католицького університету доповів о. д-р Богдан Прах.

Блаженніший Святослав повідомив членів Синоду про Міжнародний євхаристійний конгрес, який відбудеться в 2020 році у Будапешті.

Синод на цій сесії продовжив розгляд питання капеланської опіки в Пласті та інших скаутських молодіжних організаціях, яке доповідали о. Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ, та о. Олексій Медик, капелан Пласту-НСОУ.

Отці Синоду звернули увагу на прохання від Міністерства охорони здоров’я України щодо заохочення вірних до вакцинації від кору з огляду на епідемічне поширення цієї недуги.

Синод розглянув та поблагословив до виконання план заходів щодо опрацювання Статуту харизматичних рухів та Требника для екзорцистів.

Вісімдесят другу сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви вирішено провести у травні 2019 року. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/74648/

Следующая новость
Предыдущая новость

Yaxell – японские ножи из дамасской стали У храмах УПЦ КП відбувся флешмоб «Соборне многоліття», присвячний 95-й річниці Собору УАПЦ Создание и обслуживание мини АЗС Стартовала регистрация на международный форум «Реформация массовых коммуникаций» в Киеве «Квадродрайв»

Публикации