Синод УПЦ продублював рішення Синоду РПЦ про розрив з Константинополем

26.09.2018 11:24 0

Синод УПЦ продублював рішення Синоду РПЦ про розрив з Константинополем

Синод УПЦ (МП) продублював рішення останнього Синоду РПЦ: визнав «діяльність «екзархів» Константинопольського Патріархату антиканонічною», заборонив єпископату УПЦ (МП) співслужити з єпископами Константинопольської Церкви, закликав екзархів Константинополя «покинути канонічну територію» УПЦ (МП).
Слід зазначити, що напередодні митрополит Онуфрій відмовився зустрічатися з екзархами Константинополя, які прибули в Київ для діалогу з представниками українських Церков.

Також Синод УПЦ (МП) вирішив, що парламентські «законопроекти №№ 4128 (про зміну підлеглості релігійних громад), 4511 (про особливий статус релігійних організацій), 5309 (про зміну назви релігійних організацій) мають на меті юридичну ліквідацію Української Православної Церкви, шляхом її рейдерського захоплення через зміну назви, протиправне втручання в органи управління та захоплення майна (святинь, храмів та монастирів)».
Серед другорядних питань Синод, зокрема, затвердив для богослужбового використання текст служби Собору святих Київської духовної академії і семінарії.
Також Синод «взяв до відома» рапорт митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта про заборону у священнослужінні архімандрита Гавриїла (Кризини), який нещодавно став єпископом УАПЦ, керуючим Рівненсько-Волинською єпархією УАПЦ.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Самые разнообразные игровые аппараты Агресія після вживання алкоголю: причини Строительство бассейнов под заказ Мебель на заказ в Киеве от компании «Эфес» Потрясающие видеослоты от лучших гейм-разработчиков!

Публикации