Синод УПЦ (МП) заявив про "тиск на єпископат" щодо участі в об’єднавчому Соборі

09.12.2018 0:10 0

Синод УПЦ (МП), засідання якого відбулося 7 грудня 2018 року в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, висловив занепокоєння «чисельними випадками тиску на Преосвященних Української Православної Церкви з метою примусити їх взяти участь у так званому об’єднавчому Соборі» (Журнал № 41). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Це є прямим спонуканням до порушення архиєрейської присяги, яку єпископи зобов’язуються дотримуватися навіть під загрозою смерті, йдеться в ухвалі Синоду.

«Державна влада в Україні продовжує грубо втручатися в церковне життя, попри неодноразові звернення Української Православної Церкви», - зазначається у рішенні.

Синод УПЦ (МП) наголошує, що на сьогодні жодних рішень про скликання Собору Української Православної Церкви не ухвалювалось.

Окрім цього, підкреслюється, що «запланований «об’єднавчий собор» вважається зібранням незаконним, оскільки в ньому братимуть участь представники розкольницьких угрупувань, а усі рішення, прийняті цим «собором» вважатимуться недійсними та такими, що не матимуть жодної юридичної та канонічної сили».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/73814/

Следующая новость
Предыдущая новость

Большую серебряную ханукию в Днепре измерили для «Книги рекордов Гиннесса» Как клеить флизелиновые обои самостоятельно УГКЦ організувала курс реабілітації для медиків Харківського військового госпіталю Эко-матрасы ортопедические из сена своими руками Украинское онлайн казино Космолот на 3topora.net

Публикации