Синод УПЦ КП закликав духовенство і вірян УПЦ (МП) до "усвідомленого, добровільного єднання" в єдину Церкву

14.05.2018 20:53 3

Синод УПЦ КП закликав духовенство і вірян УПЦ (МП) до

Синод ухвалив звернення "до православних ієрархів, духовенства, чернецтва та мирян України та до всього українського народу з питання утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви". У документі підтримується "початок процесу надання Вселенським Патріархом Томосу про автокефалію Православної Церкви в нашій державі" та роз'яснюється "низка питань, на які Священний Синод вважає за необхідне відповісти у цьому зверненні". Зокрема, Синод "висловлює протест проти втручання Російської Федерації у церковні справи" і "закликає архієреїв, духовенство і вірних, які перебувають в складі Московського Патріархату в Україні, не брати участь у політичних провокаціях", а підійти до "усвідомленого, добровільного єднання в єдину Помісну Православну Церкву в Україні".
Іншим своїм зверненням Синод УПЦ КП закликав до милосердя і благодійності українців, особливо "в умовах війни, складного матеріального становища країни та народу". Зокрема, Синод закликав єпархії, монастирі, парафії УПЦ КП "започаткувати або зробити більш активною, де вона вже ведеться, благодійну та милосердну діяльність, провадити її на постійній основі, робити регулярні збори пожертв грошима, продуктами харчування та речами, передаючи їх потребуючим".
Синод розглянув й інші церковні питання. Зокрема, благословив працю над підготовкою Повного православного місяцеслова та іменослова УПЦ Київського Патріархату, який би також вміщував відомості про святих інших Помісних Православних Церков, в тому числі святих Західної Церкви (до розділення в 1054 році). Також благословив підготувати проект Православного церковного календаря УПЦ Київського Патріархату для богослужбового вжитку, який би вміщував передовсім відомості про українських святих та святих, особливо шанованих в Україні.
Синодом були затверджені та передані у Видавничий відділ для публікації нові тексти богослужінь, а саме служби благовірному князю Оскольду, першомученику Київському, у святому Хрещенні Миколаю (пам’ять у другу неділю після П’ятидесятниці); служби благовірному князю Київському Ярославу Мудрому, у святому Хрещенні Георгію (пам’ять 20 лютого за ст. ст. / 5 березня за н. ст.); служби всім Кримським святим (пам’ять 15 грудня за ст. ст. / 28 грудня за н. ст.); тощо.
Синод заслухав повідомлення патріарха Філарета про візит до м. Брюссель (Королівство Бельгія) з 1 по 4 травня 2018 р. та відзначив важливість подальшого розвитку співпраці УПЦ Київського Патріархату з Європейськими інституціями.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные свечи зажигания по выгодной стоимости Постельное белье Viluta – для соотечественниц, ценящих комфорт Зачем ставят свечи в храмах? Критерии выбора казино онлайн Украина: комплексный анализ базовых показателей Быстрая доставка вкусных роллов и суши

Публикации