Синод УГКЦ пропонує критерії, за якими обирати кращого президента чи депутата

11.05.2018 15:03 12

Синод УГКЦ пропонує критерії, за якими обирати кращого президента чи депутата

"Трохи менше ніж рік залишається до чергових виборів Президента України і дещо більше від року до обрання нового складу найвищого законодавчого органу нашої держави – Верховної Ради України. Однак уже сьогодні спостерігаємо, як суспільство втягують у новий вир передвиборчих перегонів, міжпартійних дискусій і полеміки, так що внаслідок політичних протистоянь опиняються під загрозою основні принципи державного буття нашого народу", – цими словами починається звернення.
Першою небезпекою передвиборчого процесу Синод вважає "дешевий політичний популізм", другою - "спокусу збайдужіння та знеохоченні виборців", третьою - "радикалізацію суспільства, часто підсилену агресивними висловлюваннями та діями окремих осіб, які, прикриваючись патріотичними гаслами, закликають до насилля".
"Нехай ніхто з нас не посміє легковажно поставитися до свого виборчого обов’язку", - застерігає Синод УГКЦ і пропонує виборцям такі критерії кандидатів у президенти чи депутати:
"Делегуючи певного кандидата до органів державної влади, рекомендуємо виборцям - для моральної впевненості у своєму виборі - перевірити, зокрема, пункти його програми щодо: ставлення до християнських цінностей, наприклад до охорони людського життя від моменту зачаття до природної смерті; трактування інституту подружжя як нерозривного союзу чоловіка і жінки; російської агресії і захисту територіальної цілісності нашої Батьківщини. Не менш важливими є питання соціальної справедливості - захисту найбільш вразливих верств народу та пропозиція конкретних і реалістичних кроків для змін на краще в нашому суспільно-політичному житті. Тож приглядаймося до кандидатів і щиро запитуймо самих себе та їх: чи справді вони люблять Україну і народ, який претендують представляти?".
Синод вітає роботу з реформування нового виборчого законодавства, закликаючи народних обранців "ухвалити таку виборчу реформу, яка б дозволила Парламентові стати справді представницьким органом усіх громадян країни та дала можливість найдостойнішим політикам і політичним силам потрапити до нього внаслідок чесного і прозорого змагання".
Також члени Синоду увагою "наполегливо закликають" кандидатів на високі державні посади "не сприймати владу як інструмент вирішення своїх бізнес-проектів, кланових інтересів чи фінансового забезпечення себе і своєї родини".
Синод проголосив період усильної молитви за чесні та справедливі вибори 2019 року: "До молитов за Україну, які ми здійснюємо щодня о 21 год., просимо додати в понеділок моління за вибори 2019 року. Після кожної недільної та святкової Літургії, перед молитвою "Боже, великий, єдиний", заохочуємо спільно помолитися один раз "Отче наш", "Богородице Діво" і "Слава Отцю…" за чесні та справедливі вибори в Україні наступного року".

Фото Facebook

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные итальянские межкомнатные двери Вячеслав Кантор - защитник всего человечества Международные эксперты высоко оценили финансовую разведку Украины, - Игорь Черкасский Заморожені овочі та фрукти - кладязь вітамінів під час Великоднього посту Финансовая помощь тем, кому это необходимо: кредиты онлайн

Публикации