Синод УГКЦ закликає приєднанится до молитов з нагоди сторіччя об'єднання УНР та ЗУНР

28.02.2018 15:03 3

Синод УГКЦ закликає приєднанится до молитов з нагоди сторіччя об'єднання УНР та ЗУНР

У Ппосланні владики УГКЦ пригадують, що сто років тому, 22 січня 1918 року, у Києві згідно з IV Універсалом Центральної Ради УНР відбувся акт відновлення української державності. Того ж року, 19 жовтня, «Прокламацією Української Центральної Ради» було проголошено незалежність тих українських земель, які до закінчення Першої світової війни входили до складу Австро-Угорської імперії, а відтоді увійшли до нашої історії як Західноукраїнська Народна Республіка.
Разом із Карпатською Україною, проголошеною в 1938 році, УНР і ЗУНР стали тим фундаментом, на якому Україна, знову як незалежна, відродилася в 1991 році.
«З цієї нагоди ми, — мовиться у тексті, — єпископи Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, закликаємо приєднатися до наших подячних молитов Господеві, за ласкою якого була відновлена i збережена державність нашого народу, хоча світові потуги не раз перекреслювали та ставили її під сумнів, бажаючи приректи нашу незалежну державу на забуття і небуття». Ми молитовно вшановуємо всіх тих чоловіків і жінок, - їх сьогодні годі злічити, - які своєю наполегливою працею чи боротьбою долучилися до того, що сьогодні ми втішаємося національною свободою».
Особливі молитви єпископи підносять за душі тих, які в цих визвольних змаганнях віддали життя з любові до Батьківщини і своїх ближніх, виборюючи право будувати життя у вільній «Рідній хаті». «Нехай пам’ять про них не проминає в нашому народі», — закликають вони.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Поліція затримала капелана УПЦ КП у справі про напад на офіс проросійського телеканалу У Криму священик УПЦ благословив російських окупантів "на захист державного кордону РФ" Где найти оригинальный контент от Гаминатор? Как выбрать кроссовки для повседневной носки? Где заказать стальные радиаторы?

Публикации