Синод ПЦУ ухвалив кадрові рішення та призначив єпископа для грекомовних вірних в Україні

25.05.2019 3:23 0

Синод ПЦУ ухвалив кадрові рішення та призначив єпископа для грекомовних вірних в Україні

Синод ПЦУ сьогодні, 24 травня, на засіданні прийняв рішення висвятити на єпископа Ольвійського архимандрита Епіфанія (Димитріу). На правах вікарія Предстоятеля ПЦУ він опікуватиметься грекомовною паствою в Україні. Хіротонія нового єпископа відбудеться завтра у Михайлівському соборі Києва.

Синод також вирішив протягом місяця завершити реєстрації Статутів Управлінь єпархій УПЦ (ПЦУ). Розпочато процес реєстрації статутів монастирів та духовних навчальних закладів ПЦУ.

Окрім того, Синод ПЦУ обрав архиєпископа Полтавського і Кременчуцького Федора головою Синодального управління у справах молоді, архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора – головою Синодального управління взаємодії з молодіжно-патріотичними громадськими об’єднаннями, митрополита Львівського і Сокальського Димитрія – головою Інституту церковної історії.

Нагадаємо, 24 травня у Будинку митрополита, що на території Національного заповідника «Софія Київська», під головуванням Митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбулося засідання Священного Синоду Православної Церкви України.

Участь у Синоді, окрім Предстоятеля Епіфанія, взяли: владика Філарет, митрополит Львівський Макарій і митрополит Вінницький і Барський Симеон, а також тимчасові: митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Вишгородський Агапіт та єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон.

У заяві за результатами Синоду сказано: «Православна Церква України зберігає внутрішню єдність та закликає єпископат, духовенство і вірних усі питання, які виникають, обговорювати та вирішувати в дусі заповіданої Господом нашим Ісусом Христом братньої любові, уникаючи розпалення ворожнечі, протистоянь та розділення. Синод також висловив повну підтримку предстоятелю, Блаженнішому Епіфанію, митрополиту Київському і всієї України».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/75934/

Следующая новость
Предыдущая новость

Страхование в «Укрфинстрах» - это надежность и гарантия выплат Защити свой телефон от вирусов Архієпископ Російської єпархії Вірменської Апостольської Церкви відсвяткував у Криму 300-річчя єпархії Игровой портал для избранных - слоты для настоящих победителей Київська митрополія УПЦ провела зустріч з рідними українських військових, які перебувають у полоні

Публикации