Синод Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ розглянув Літургійні питання та затвердив звернення про вибори в Україні

10.05.2018 10:26 3

Синод Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ розглянув Літургійні питання та затвердив звернення про вибори в Україні

У Марійському духовному центрі Зарваниця 2-3 травня 2018 року під головуванням Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава відбулася Сімдесят дев’ята сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, у синодальних засіданнях брали участь усі чинні єпископи Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. На синодальних засіданнях уперше був присутній запрошений отець Петро (Лоза), номінат на єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ.

Головною темою цієї Сесії Синоду Єпископів Верховного Архиєпископства були Літургійні питання. Перед початком синодальних засідань з цих питань було проведено для членів Синоду відповідний семінар, який підготувала Патріарша літургійна комісія УГКЦ.

Предметом дослідження та обговорення були питання перекладу Псалтиря і Божественної Літургії українською мовою та стан впровадження рішень з літургійних питань Синоду Єпископів УГКЦ 2017 року.

Синод на цій сесії опрацьовував низку проектів церковних документів. Зокрема, було розглянуто та прийнято Порадник для сповідників УГКЦ; прийнято на п’ятирічний випробувальний термін Пастирську програму УГКЦ для допомоги людям, котрі пережили перинатальні втрати, і теми вишколу духовенства для такого душпастирського служіння; затверджено Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ до вірних, українських політиків та всіх людей доброї волі щодо виборчого процесу в Україні та розглянуто в першому читанні Програму душпастирства покликань до богопосвяченого життя.

Синод поблагословив проведення 3-4 листопада 2018 року Божого в Києві ІІІ Всеукраїнського з’їзду мирян УГКЦ під гаслом «Покликання до святості сьогодні» та рекомендував провести перед цим форумом у єпархіях та екзархатах Верховного Архиєпископства з’їзди мирян на зазначену тему, як підготування до ІІІ Всеукраїнського з’їзд мирян УГКЦ.

Крім того, Синод узяв до уваги звіт Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання про стан католицького шкільництва в Україні, який подала сестра Христофора Буштин, СНДМ, голова цієї Комісії, та поблагословив Стратегію розвитку українських католицьких закладів освіти на 2018-2023 роки.

У розділі розгляду інших тем для обговорення було заслухано та схвалено звіт про діяльність Координаційної ради з питань душпастирства у критичних ситуаціях.

Отці Синоду заслухали звіт про проведені заходи Ювілейного року 125-ліття від народження Патріарха Йосифа Сліпого.

У розділі економічного блоку питань йшлося про діяльність та успіхи Недержавного пенсійного фонду «Покрова» у контексті проведення пенсійної реформи в Україні.

Вісімдесяту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви вирішено провести в листопаді 2018 року.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/71099/

Следующая новость
Предыдущая новость

Громкая новинка от Gucci: свитер-балаклава Лазерные станки для любых целей FoodEx - правильне харчування з доставкою додому Качественное и недорогое строительство саун На Херсонщине духовенство обвинило главу сельсовета в намерении передать фирме с российскими корнями землю, на которой стоит храм УПЦ КП

Публикации