Сербська Православна Церква змінює свою офіційну назву

07.03.2018 17:06 0

Сербська Православна Церква змінює свою офіційну назву

Новою офіційною назвою Сербської Православної Церкви буде «Сербська Православна Церква – Печський Патріархат». Зміни будуть закріплені новим статутом СПЦ, повідомляє УНІАН з посиланням на "Белградські Вечірні Новини".

Патріарх Сербської Православної Церкви називатиметься також архиєпископом Печським, митрополитом Бєлградським і Карлівським і Патріархом сербських і прибережних земель. Згідно з новим статутом, існуючі 13 єпархій стануть митрополіями.

Новий статут, ймовірно, буде прийнятий на зборах вищого церковного органу – Священного Синоду – у середині травня. Робота над ним почалася в 2012 році зі створення комісії з перегляду існуючого статуту, яку очолив митрополит Чорногорський і Приморський Амфілохій.

Зміни в офіційній назві Сербської Церкви пояснюються бажанням зміцнити зв'язок з її історичним центром у Патріархаті Печ, а також з Косово і Метохією. Колишня практика обрання Патріарха полягала в тому, що випадковим чином вибирали один з трьох конвертів, з іменем кандидата.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/70353/

Следующая новость
Предыдущая новость

Недорогие авиабилеты в Польшу Получение американской визы для украинцев быстро и безопасно Кроссовки-сороконожки Онлайн кредитование от компании Shvidkokredit Лак для паркета от компании «Мастер Паркет»

Публикации