Священик і медики заохочують громадян відзначити свято Миколая здачею донорської крові

15.12.2017 14:33 9

Священик і медики заохочують громадян відзначити свято Миколая здачею донорської крові

Старша медична сестра ЦРЛ Вікторія Омеляненко говорить, що існує необхідність у семидесяти донорах. Зараз працівники лікарні проводять уточнення кількості людей, готових здати кров. Згідно з попереднім планом, здача крові мала відбутися у двадцятих числах грудня. Але спеціалісти обласної станції переливання крові повідомили, що приїдуть у Кобеляки саме 19 грудня. І зараз деякі люди відмовляються робити почесну донорську місію у зв’язку зі святом. Дехто аргументує відмову релігійними переконаннями, дехто посилається на зайнятість у цей день.
Як розповіла Вікторія Омеляненко, станом на 11 грудня готовність здати кров підтвердили 54 донори. Потрібно провести максимальну мобілізацію людей, щоб захід відбувся успішно.
"Мені здається, що здати кров у День Миколая ще більше почесно, аніж будь-коли. Миколай допомагав бідним і дітям. І донорська кров теж часто рятує саме дітей", — говорить медик.
Священик Георгій Момоход, настоятель Свято-Покровського храму УПЦ (МП), підтримав акцію: "У всякому правилі є винятки. І Господь велить, щоб ми у своїх діях керувалися благоразумієм. Навіть у велике свято господарі годують худобу, хірург бере в руки скальпель і ріже живу плоть. Так і тут. Безумовно, свято потрібно відзначати: сходити в церкву, помолитися. Та ніхто не забороняє, навіть вітає здачу крові в ім’я порятунку інших людей. Так що, можна не вагатися, отримати благословення і йти у лікарню".
Бажаючі долучитися до шляхетної справи порятунку інших людей, можуть записатися, зателефонувавши за номерами: (066)842-59-29 (Ірина Іванівна), (050)198-13-91 (Оксана Вікторівна).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Спортивный топ Клуб Вулкан 24 — отзывы реальных игроков Религиозные книги для верующих людей В Одесі священик УПЦ КП взяв участь у презентації фотовиставки та книги «Якби не війна» Большой выбор качественной женской обуви из натуральной кожи по доступным ценам

Публикации