Священик, який першим на Луганщині перейшов до ПЦУ, отримав нову парафію

26.01.2019 22:30 27

Священик, який першим на Луганщині перейшов до ПЦУ, отримав нову парафію

Настоятель церкви ікони Казанської Божої Матері в селі Веселе на Луганщині Володимир Маглена, який першим на Донбасі висловив бажання перейти до ПЦУ, тепер буде керувати парафією храму Покрови Пресвятої Богородиці в місті Старобільську.

Про це священик 24 січня повідомив у Facebook, пише Главком.

«Указом митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка, згідно з даними йому повноваженнями Вселенським Патріархом Варфоломієм I (протокол 1112 від 14 грудня 2018 року), згідно поданого мною прохання, я є настоятелем храму Покрови Пресвятої Богородиці міста Старобільськ, і прийнятий в Православну Церкву України», - написав священик Володимир Маглена.

Він додав, що якщо громада села Веселе захоче теж перейти в ПЦУ, то в Луганській області «буде дві громади Української Церкви».

«А поки відкриваємо нову парафію, з чистого аркуша. Знову все заново. Мені не звикати. Слава Богу, досвід відкриття нових парафій і будівництва храмів у мене вже є», - додав священик.

Як відомо, на Луганщині відбувся перший перехід священика Московської Церкви до Православної Церкви України. Йдеться про священика Володимира Маглену з села Веселе Старобільського району.

21 січня біля храму в селі Веселе відбулося зібрання прихожан. Співробітники поліції здійснювали охорону громадського порядку.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74463/

Следующая новость
Предыдущая новость

Промышленные фильтры обратного осмоса Большой выбор качественного пенополистирола по выгодным ценам Священник УПЦ в Крыму просит оккупационные власти открыть нудистский пляж На Харківщині урочисто відкрили і освятили пам'ятник гетьману Івану Мазепі Вкусные снеки на закуску

Публикации