Священик УПЦ МП отримав 6 років заочно за підтримку бойовиків

13.12.2018 22:00 6

Священик УПЦ МП отримав 6 років заочно за підтримку бойовиків

Суд заочно засудив до 6 років позбавлення волі протоєрея Української Православної Церкви Московського Патріархату Володимира Марецького за перешкоджання українським військовим в окупованій Луганщині.

Відповідний вирок Новоайдарський районний суд Луганської області виніс наприкінці листопада, повідомляє Українська правда.

Зазначається, що Марецький у 2014 році "у зв'язку з незгодою з офіційною позицією керівництва держави щодо врегулювання конфлікту на Донбасі" вирішив перешкоджати Збройним силам України.

Зокрема, він організував та залучив місцевих до блокування руху колони військових.

Пізніше він заблокував дорогу дерев'яною колодою та мішками, розмістив біля дороги палатку з цілодобовим чергуванням, виказував невдоволення перебуванням ЗСУ в його селі та закликав військових покинути свої позиції, мотивуючи це тим, що місцеве населення не потребує їхньої допомоги.

Суд допитав 7 свідків: місцевих мешканців та військових, які служили у 2014 році у селі Райгородка.

"Здійснюючи вказані дії, Марецький розумів їх суспільну небезпечність, усвідомлював можливість настання суспільно-небезпечних наслідків від вказаних дій та бажав їх настання, тобто діяв з прямим умислом", – визначив суд.

Тюремний строк священнику почнуть обчислювати після того, як затримають його, якщо це вдасться зробити.

У Марецкого є місяць, щоб оскаржити вирок. Через 30 днів рішення набере чинності, якщо апеляція не буде подана.

Володимир Марецький відомий виступом на російському телебаченні, де заявив, що його нібито катували бійці "Айдару". Його звинувачення стосувались, зокрема, колишньої української льотчиці Надії Савченко.

Свідчення священика містились у російській справі проти Савченко.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/73890/

Следующая новость
Предыдущая новость

Монетная история Николая Первого Конвекционные печи: полезный аксессуар на любой кухне Комфорт і затишок – і опалення, і кондиціонер В Киевской обладминистрации открыта фотовыставка «Кое-что общее», разбивающая религиозные стереотипы Комфортный сайт для перевода текста

Публикации