Священик УГКЦ став лауреатом нагороди «Людина польсько-українського поєднання»

17.10.2019 14:11 0

Священик УГКЦ став лауреатом нагороди «Людина польсько-українського поєднання»

Отець-митрат Стефан Батрух, голова Фонду духовної культури прикордоння в Любліні, отримав звання Людина польсько-українського поєднання, повідомляє Українська служба Польського радіо.

«Отець-митрат Стефан Батрух – це незламний піонер польсько-українського діалогу», – зазначив, вручаючи диплом, професор Марек Мельник із Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині.

Лауреата відзначили за ініціативу та опіку над Нагородою польсько-українського поєднання, за діяльність Фонду духовної культури прикордоння в Любліні, який протягом багатьох років організовує у Корчмині та інших місцях на польсько-українському кордоні Дні добросусідства. Це зустрічі та дні молитви за польсько-українське поєднання.

«Отець Стефан придумав Дні добросусідства, аби долати кордони шляхом просування культури і музики двох народів. Завдяки цьому ми настільки зблизились між собою, що зараз вже не треба віз між Україною та Польщею та ЄС. Мабуть, він один з перших ініціаторів відміни віз до Польщі», – сказав жартома професор Марек Мельник.

Іншим мотивом надання цієї нагороди отцю Батруху є збереження пам’яті про блаженного Омеляна Ковча, культ якого отець Стефан Батрух поширює в Польщі та Україні.

Дякуючи за нагороду, отець Стефан Батрух сказав, що ніколи не сподівався її отримати і що це для нього велика честь.

У Соборі Святої Софії в Римі, де розпочалася дорога польсько-українського поєднання, вперше було прийнято рішення про вручення Нагороди людини польсько-українського поєднання. Вона вручатиметься щороку або кожні два роки особам, які мають виняткові заслуги для єднання між польським і українським народами. У капітулі – група теологів, серед яких є поляки та українці.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/ukrainians_outside_of_Ukraine/77483/

Следующая новость
Предыдущая новость

Виват-Украина - качественная наградная продукция для любого мероприятия Джиу-джитсу как способ самозащиты Дізнайтесь від компанії «Space Site», чому вам не обійтись без власного сайту — 4 вагомих аргумента Эвакуация легковых машин в Киеве Можно ли научиться делать подарки

Публикации