Священиків УПЦ КП та УГКЦ визнали «Людиною року-2017» на Тернопільщині

18.02.2018 13:33 6

Священиків УПЦ КП та УГКЦ визнали «Людиною року-2017» на Тернопільщині

У приміщенні Тернопільського замку 10 лютого відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів щорічного обласного конкурсу «Людина року». Вперше за 17-річну історію конкурсу почесні відзнаки отримали священики – настоятель парафій у Лішні і Куликові на Кременеччині, капелан і волонтер протоієрей Андрій Любунь УПЦ Київського Патріархату і декан Зарваницький УГКЦ капелан о. Володимир Топоровський, повідомляє Релігія в Україні.

Тра­ди­цій­но пе­ре­мож­ців кон­кур­су на­го­род­жу­ють йо­го ла­у­ре­а­ти по­пе­ред­ніх ро­ків. Оскільки представників духовенства було відзначено вперше, на­го­род­жу­ва­ли отців їхні ду­хов­ні вла­ди­ки – ар­хі­є­пис­коп Тер­но­піль­ський і Кре­ме­нець­кий Нес­тор та єпис­коп УГКЦ Те­о­дор. Во­ни й бла­гос­ло­ви­ли уро­чис­те дійс­тво.

Вітаючи лауреата, владика Нестор наголосив на активній позиції і небайдужості отця Андрія, який, будучи одруженим священиком, став будівничим монастиря преподобного Амфілохія Почаївського у Малій Іловиці. Священик постійно піклується про українських бійців, які протистоять російським найманцям на Донбасі.

Отець Андрій Любунь, отримуючи почесну нагороду, зазначив: «Нині ми звертаємо увагу більше на речі суто людські. Але, думаю, для мене найбільшою нагородою буде, якщо Господь згадає мене у Царстві небеснім. Як казав один старий священик, хоч коло тих дверей посиджу, але щоб не в пеклі».

Нагороду обласного конкурсу о. Андрій присвятив людям, які дбають про українське воїнство — «тій бабусі, яка віддає на АТО останню пачку макаронів, тому солдатові, котрий у холоді й під обстрілами захищає нашу землю, і кожній людині, яка возносить свої молитви за українських воїнів і робить щось потрібне для нашої перемоги над ворогом».

Священик подякував і дружині Надії, яка часто залишається вдома з трьома дітьми і на плечі якої лягають життєві клопоти. Слова подяки отець Андрій адресував і своїм побратимам, котрі прийшли привітати його з нагородою.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/70131/

Следующая новость
Предыдущая новость

Виртуальный мир сказочных приключений Лак для паркета от компании «Мастер Паркет» Большой выбор подарков на 40 лет Как выбирать хорошее казино в 2019 году Лучшие игровые аппараты 2017: побеждай онлайн!

Публикации