Священики УПЦ (МП) переходитимуть до нової Церкви навіть, якщо їхні архиєреї проти автокефалії, - митрополит Симеон

18.11.2018 20:29 3

Священики УПЦ (МП) переходитимуть до нової Церкви навіть, якщо їхні архиєреї проти автокефалії, - митрополит Симеон

Митрополит Вінницький і Барський Симеон стверджує, що прості священики УПЦ МП чекають створення Помісної Церкви, щоб перейти до неї.

Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому», повідомляє NEWS UA.

За словами владики Симеона, на Вінничині по-різному ставляться до автокефалії. «Залежить від того, село це чи місто. Вінниця більше за «Руський мир», як зараз висловлюються, а село – навпаки», - каже владика. Хоча, додає, що у більшості мирян, а також єпископів і священиків УПЦ МП в усій Україні зараз вичікувальна позиція.

«Всі чекають що ж з цього вийде, перш за все, з Собору і Томосу. І ще такий цікавий факт. Мені сьогодні телефонують священики з інших єпархій, де архиєреї налаштовані проти автокефалії. Так от, вони кажуть мені, що разом з парафіями переходитимуть до нової Помісної церкви», - зазначає митрополит.

І хоча зараз, за словами Симеона, він ще теж точно не визначився чи братиме участь в Об’єднавчому соборі, проте впевнений, «коли буде надано Томос про автокефалію від Вселенського патріарха, парафії переходитимуть до нової церкви. Особливо цей процес активізується тоді, коли буде ухвалений закон, що регулюватиме нюанси підпорядкування парафій», - наголошує єрарх.

Митрополит Симеон сподівається, що президент не допустить протистояння і незаконного захоплення храмів, лавр чи монастирів. «Люди мають самі визначитися, чи вони в українській автокефальній, чи вони в руській Церкві. Ніхто не перешкоджатиме їхньому вибору», - вважає митрополит Вінницький і Барський.

Тим часом, 17 листопада 2018 року, після вечірнього богослужіння, відбулися збори духовенства м. Вінниці, на якому були присутні більше 50 священиків. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП з посиланням на клірика Вінницької єпархії протоєрея Віктора Парандюка.

За інформацією священнослужителя, на зборах вирішили «підтримати ініціативу парафіян храмів м. Вінниця про збір підписів на захист рішень Архієрейського Собору УПЦ МП від 13.11.18».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/73555/

Следующая новость
Предыдущая новость

На Херсонщине духовенство обвинило главу сельсовета в намерении передать фирме с российскими корнями землю, на которой стоит храм УПЦ КП Бра, как обязательный осветительный элемент Купить джинсы Pierre Cardin и куртки Columbia в интернет магазине Отопительные приборы для каждого дома Купить трафик на сайт

Публикации