Священики УПЦ благословляють військових, передають їм грошову допомогу та відспівують загиблих

30.08.2018 22:54 21

Священики УПЦ благословляють військових, передають їм грошову допомогу та відспівують загиблих

Понад 80 студентів Вінницького національного медичного університету 21 серпня 2018 року склали військову присягу, давши клятву вірності українській державі та народу. У заході взяли участь священики Вінницької єпархії УПЦ (МП) протоієрей Костянтин Іванченко та протоієрей Олексій Волков, які привітали студентів, благословили їх та окропили святою водою.
А у Волинській єпархії УПЦ (МП) передали грошову допомогу інваліду-учаснику АТО. Православні волиняни зібрали грошову допомогу для співвітчизника, учасника бойових дій на Донбесі, який отримав інвалідність. Кошти передав благочинний Луцької районної округи Волинської єпархії УПЦ протоієрей Петро Приступа. Грошову допомогу у розмірі 8 тисяч гривень, зібрану для інваліда, учасника АТО Василя Кропиви передали воїну після соборної літургії у Різдво-Богородичному храмі села Княгининок 24 серпня 2018 року, у день 27-ї річниці проголошення Незалежності України.
18 серпня у гарнізонному Будинку офіцерів м. Бердичева на Житомирщині відбулося прощання із трагічно загиблим військовослужбовцем ЗСУ, учасником бойових дій на Донбасі Олександром Ліщуком. Чин відспівування звершив клірик Житомирської єпархії, настоятель Свято-Димитрівського храму УПЦ (МП) смт. Гришківці протоієрей Юрій Рибачок. Олександра Ліщука поховали на військовому секторі міського кладовища. Вшанувати пам’ять загиблого та попрощатися з ним прийшли рідні та друзі, бойові побратими, а також представники влади.

22 серпня клірик Харківської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Сергій Скубченко звершив відспівування старшого лейтенанта патрульної поліції Дмитра Кірієнка. 29-річний інспектор патрульної поліції загинув в ніч на 20 серпня під час перестрілки біля будівлі Харківської міськради. Стрілка – 47-річного Олександра Пояркова – застрелили. Більше тисячі правоохоронців прийшли на жалобну панахиду по загиблому колезі, щоб віддати патрульному останню шану, в тому числі заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевіч. Він повідомив, що за мужність і героїзм, проявлені інспектором патрульної поліції, він посмертно нагороджений відзнакою МВС “За відвагу в службі”.

26 серпня 2018 року в Луцьку прощались з загиблим на Донбасі старшим лейтенантом 128-ї окремої механізованої бригади Георгієм Ольховським. У прощанні з воїном взяли участь священнослужителі Луцької міської округи УПЦ (МП) протоієрей Олександр Федчук і протоієрей Сергій Дембовський. Відспівував воїна єпископ УПЦ КП.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Советы для обретения счастья Новогодние игрушки и украшения Какие розетки и выключатели лучше для офиса Архімандрит УАПЦ повернувся в УПЦ (МП) Який букмекер дає найкращий вітальний бонус в Україні?

Публикации