Священики та семінаристи УГКЦ змагалися за першість з гігант-слалому, а глава УПЦ вболіває за семінариста-гирьовика

14.03.2018 16:04 6

Священики та семінаристи УГКЦ змагалися за першість з гігант-слалому, а глава УПЦ вболіває за семінариста-гирьовика

Зустріч приурочили до 125-ліття від дня народження блаженного Симеона Лукача.
Перед змаганнями в парафіяльному храмі с. Поляниця владика Василь (Івасюк), єпарх Коломийський, у співслужінні екзарха Луцького Йосафата (Говери) та численного духовенства очолив літургію. Роздумуючи над Божим Словом під час проповіді, єпископ зазначив: «Біблія не забороняє займатися спортом. Головне, щоб спорт не перемістив Христа на друге місце, замість бути Господарем нашого життя».
Цього року змагання налічували 40 учасників. Після двох спусків гігант-слаломом з гори судді визначили переможців. Перше місце здобув семінарист Івано-Франківської духовної семінарії Микола Скірчук, другим був священик Андрій Регнер, а на третю сходинку п’єдесталу піднявся о. Петро Цідило,.
Нагородили переможців ювілейними медалями та почесними митрополичими грамотами.

А 13 березня глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій прийняв у своїй резиденції на території Києво-Печерської лаври українського спортсмена-гирьовика Миколу Ткачука. На зустрічі був присутній керівник адміністративного апарату Київської митрополії, єпископ Баришівський Віктор (Коцаба).

Священики та семінаристи УГКЦ змагалися за першість з гігант-слалому, а глава УПЦ вболіває за семінариста-гирьовика

Микола – парафіянин столичного храму на честь Всіх святих, вихованець Київської духовної семінарії УПЦ. Минулого року митрополит Онуфрій благословив його на участь у міжнародних змаганнях у США, куди спортсмена запросив Арнольд Шварценеггер. Український спортсмен успішно виступив на них, успішною була і цьогорічна участь Ткачука в традиційних змаганнях гирьовиків усього світу, які влаштовуються за підтримки А. Шварцнеггера.
Микола подякував митрополиту за благословіння і за молитви, предстоятель УПЦ привітав спортсмена з черговою перемогою, поцікавився його духовним життям, побажав подальших успіхів і звершень та благословив.
З благословення митрополита, М. Ткачук виступає на змаганнях за підтримки Фонду Предстоятеля Української Православної Церкви «Мир вам».
Цього року спортсмен став абсолютним чемпіоном з гирьового спорту на міжнародному турнірі «Arnold Kettlebell Classic-2018» серед професіоналів, який проходив 2-4 березня в місті Колумбус (штат Огайо, США).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Православный сайт со всей необходимой информацией Реклама и эффективное развитие интернет ресурсов Профессиональные юридические услуги Когда лучше стричься, чтобы иметь красивые волосы В Славянске готовится 10-я школа миссионеров-прифронтовиков

Публикации