САП розслідує можливе втручання у роботу суду з метою скасування реєстрації ПЦУ

25.10.2019 4:12 0

САП розслідує можливе втручання у роботу суду з метою скасування реєстрації ПЦУ

Адвокат Роман Титикало заявив, що 17 жовтня САП було розпочато досудове розслідування за фактом можливого втручання в діяльність суддів Окружного адміністративного суду.

Про це він написав у Facebook, повідомляє НВ.

За його словами, втручання було розпочато для перешкоджання виконанню ними своїх обов'язків або винесення ними завідомо неправосудних рішень у справах проти Православної Церкви України.

Титикало зазначив, що за його заявою, поданою в тому числі за матеріалами, опублікованими НАБУ, САП було внесено відомості в ЄРДР про початок досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 376 КК України щодо можливого втручання в діяльність суддів Окружного адміністративного суду Києва.

Мета втручання - перешкодити виконанню ними службових обов'язків або добитися винесення неправосудного рішення, в тому числі ймовірно шляхом надання неправомірного вимоги.

"Мова йде про можливі факти втручання окремих осіб, в тому числі ймовірно пов'язаних із проросійсько налаштованими політичними силами, у професійну діяльність окремих суддів ОАСмК", - зазначив він.

Нагадаємо, що в червні Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Української Православної Церкви Московського Патріархату про незаконність державної реєстрації Православної Церкви України.

30 січня 2019 КП Центр правової допомоги та реєстрації зареєструвало Православну Церкву України (ПЦУ) як юридичну особу з найменуванням Київська митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/77545/

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшая офисная мебель Перший в Україні пам’ятник воїнам Кримського ханства та їх українським союзникам встановлений на Чернігівщині Протестанты готовят в Киеве грандиозный Праздник благодарения Невероятный гемблинг на суперустройствах Аппетитные бонусы и море слотов в казино Лавина

Публикации