Самовизначення з Андрієм Юрашем в духовній акваторії України

30.11.2018 2:00 3

Самовизначення з Андрієм Юрашем в духовній акваторії України

29 листопада 2018 р. у черговій передачі "Самовизначення" на ТБ-7 продакшн говорили про самовизначення в духовній акваторії України із Андрієм Юрашем - директором Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства Культури України.

Потреба у такій розмові зумовлена тим нюансом, що за тактичними військовими втратами на морі (два човни і буксир з екіпажами - українськими моряками - захоплено Російською федерацією внаслідок військової агресії, а по суті - піратського нападу держави-загарбниці на Україну в нейтральних морських водах біля берегів раніше захопленого московією в України Криму) українці, схильні до емоційно-негативного сприйняття інформації та трагічної історично зумовленої недовіри до влади в усіх її формах і проявах, не помічають величезної стратегічної перемоги - звільнення духовної акваторії України від піратської армії загарбника.
Ну... поки-що не зовсім звільнення, але створення умов... здобуття усіх засобів для унеможливлення камуфляжування флоту держави-агресора під українську флотилію...
Тобто - про те, чому серце й свідомість пана Андрія перебували в Стамбулі, будучи таки з Богом та Україною тут і зараз - у студії ТБ-7 продакшн. Так - про Томос 2018 та ту роль, яку відіграли найрізноманітніші суб'єкти в реалізації потреби автокефалії православної помісної Церкви України.
Та не лише... також і про 100-річчя державного департаменту у справах релігій України, про 5 етапів зміни його функціонального призначення, моделей та підходів впливу на релігійну ситуацію в Україні - від регулятивного органу, що опікується гармонізацією релігійного життя в міжконфесійних та релігійно-державних стосунках - що було його фундаментальною засадовою програмою у часі заснування; - через різні варіації перетворення в руках антигуманної тоталітарної войовничо-атеїстичної радянської машини на зняряддя підпорядкування релігійної мережі, керування суспільною свідомістю, контрольно-репресивного механізму та наглядово-координаційного засобу над розвідувально-диверсійними загонами компартії в релігійній сфері ; аж до повернення в роки незалежності України до спочатково притаманного статусу регулятора гармонійних стосунків між конфесіями та релігійно-державних відносин в унормованому Законодавством України полі суспільної злагоди.
Словом - публічно займались релігієзнавчим просвітництвом з поглибленим аналізом сучасних українських обставин.
Тож якщо хто прагне розібратись у тому, чому стратегічно важливі битви виграються за духовну акваторію... і хто тут забезпечує належними умовами.... й убезпечує від загострення ситуації... Вам до нас на розмову.
Вам також до нас, якщо не розумієте, для чого потрібен і чиї інтереси захищає державний департамент у справах релігій. Боротьбістам з органом, який займається раціонально-стратегічною регуляцією у перенасиченому поліконфесійному та полісвітоглядному середовищі з метою створення атмосфери злагоди й порозуміння в Україні - краще цього не дивитись.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/blog/73720/

Следующая новость
Предыдущая новость

Экскурсия по Санкт-Петербургу. Старейшие храмы Питера. Преимущества лазерной коррекции зрения Как избавиться от плесени? УПЦ предостерегает от новой ереси — культа архимандрита Рафаила (Бараника) Наращивание волос с помощью тресс

Публикации