Рішення Вселенського Патріархату перевищили наші очікування, вважає отець Георгій Коваленко

19.10.2018 4:24 0

Рішення Вселенського Патріархату перевищили наші очікування, вважає отець Георгій Коваленко

"Українське радіо", 12 жовтня 2018

Рішення Синоду Константинопольського Патріархату прокоментували в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" голова підкомітету з питань державної політики у сфері свободи совісті та релігійних організацій Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Віктор Єленський та священик, ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості Отець Георгій Коваленко.

На фото: отець Георгій Коваленко

Георгій Коваленко: рішення Вселенського Патріархату приводить нас на пряму - до об'єднавчого собору. Але є ще одна дуже важлива річ, про яку вчора не говорили. Ця подія зняла всі проблеми для православних віруючих в Україні, адже вже немає перепон для нашої єдності. Організаційні речі дуже важливі, але вони десь нагорі, ми маємо відчути єдність внизу - сходити в храм, в який ніколи не заходив, вважаючи, що там якісь не такі православні. Тепер ці перепони зняті.

На фото: Віктор Єленський

Віктор Єленський: Вселенський Патріарх діє за дуже чіткою логікою, щоб ні у кого не залишилося сумнівів, що він діє за канонічним правом. У тому, що відбулося вчора, головне те, що в тіло Христове, церкву повернули мільйони людей, які вважалися неканонічними, безбогодатними. Зараз московська церква, яка казала, що ми ніким не визнані, мала б радісно обнятися, причащатися разом з українцями так само як з грузинами, сербами, албанцями, поляками. Те, що такого не відбувається і ми чуємо ворожі коментарі з боку Росії, говорить ще раз, що йдеться про політику і геополітику.
Георгій Коваленко: ми готові залишатися у молитовному зв'язку з духовенством Московського патріархату, якщо вони будуть того бажати. Я думаю в Україні достатньо і ієрархів і духовенства, які продемонструють канонічну і вселенську перспективу української православної церкви. Якщо хтось захоче залишитися виключно в гетто московського патріархату, це їхнє право, але варто застерігати всіх від розпалювання ворожнечі, до закликів пророкувань, які стають провокуваннями насильства.

Переглянути на сторінці Українського радіо у Фейсбук.

Прослухати повну версію розмови.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/monitoring/society_digest/73116/

Следующая новость
Предыдущая новость

У Києві готують приз переможцю християнського Літературного конкурсу ім. Джона Буньяна Эко-матрасы ортопедические из сена своими руками Игорь Янковский - известный меценат и бизнесмен Казино Кинг: видеопокер для широкого круга игроков Зачем ставят свечи в храмах?

Публикации