«Різдвяний конвой» привіз в Україну 36 тисяч подарунків для потребуючих дітей

12.12.2019 16:49 3

«Різдвяний конвой» привіз в Україну 36 тисяч подарунків для потребуючих дітей

Німецький Благодійний фонд «Weihnachtspäckchenkonvoi gGmbH», який співпрацює з Реабілітаційним центром св. Павла, передав до Львівської, Кропивницької, Одеської та Херсонської областей 36 тисяч подарунків для дітей з інтернатів та дитячих будинків. Генеральний партнер цього проекту - Німецька Євангелічно-лютеранська Церква України.

Оксана Любкіна, соціальний працівник Реабілітаційного центру св. Павла та координатор акції «Діти допомагають дітям» в Україні, розповіла РІСУ, що всього було сформовано 173 тисячі пакунків для дітей України, Молдови, Румунії та Болгарії.

«Разом з Німецьким Благодійним «Weihnachtspäckchenkonvoi gGmbH» з 2014 року ми допрапвляємо різдвяні подарунки дітям в Одеській, Кіровогорадській, Львівській та Херсонській областях. На початку вересня ми починаємо формувати списки на місцях збираємо запити дитячих будинків, інтернатів, центрів реабілітації та інших державних соціальних установ. Також листи -прохання нам направляють Церкви, громадські організації та благодійні фонди.

Отриману інформацію ми надаємо нашим німецьким партнерам, вони у своєму фонді визначають, скільки подарунків в яку країну відправити. В них є інформаційний сайт, буклети. Коли відбуваються батьківські збори в школах і садках, вирішують, що і як. Потім влаштовують одну велику акцію, під час якої діти пакують ці подарунки. Дітям пояснюють, що є ті, кому не так добре, як їм, тому треба ділитися. Офіційна назва проекту "Різдвяний конвой", неофіційна - "Діти допомагають дітям". Більшість подарунків запаковані у коробки з-під взуття, тож є друга неофіційна назва - "Різдво у взуттєвій коробці"», - розповіла Оксана Любкіна.

«Ми отримали незабутні враження від зустрічей з дітьми, їх радісні обличчя для нас - найкраща віддача за роботу в цьому проекті. Німецькі волонтери покажуть німецьким дітям фотографії та відео з нашими дітьми. Така цікава форма спілкування, культура допомоги та подяки. Ми вдячні нашому генеральному партнеру в Україні: Німецькій Євангелічно-лютеранській Церкві України, а також всім організаціям, які беруть участь в Акції, за підготовку і організацію зустрічей і святкових заходів», - додала координатор акції.

(Світлини зі сайту "Думская")

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/charity/78156/

Следующая новость
Предыдущая новость

Киевские итальянские пиццерии Ритуальные услуги от похоронного бюро «Новая жизнь» в Минске Вывод из запоя в Москве Лучшая стоматологическая клиника Такси «Лекс» в Киеве – заказывайте в интернете

Публикации