«Різдво – це час, аби перемінити силу страху в силу любові», - промова Папи на Нічній Різдвяній Месі

25.12.2017 14:42 12

«Різдво – це час, аби перемінити силу страху в силу любові», - промова Папи на Нічній Різдвяній Месі

У суботу, 24 грудня 2017 р., Папа Франциск очолив у базиліці Святого Петра у Ватикані Нічну Різдвяну Святу Месу, під час якої виголосив проповідь. У ній Папа назвав Різдво – часом перемінити силу страху в силу любові.

«Різдво – це час, аби перемінити силу страху в силу любові, в силу нової уяви любові. Любові, яка не звикає до несправедливості, як до чогось природного, але має мужність в розпал напруження та конфліктів ставати «домом хліба», землею гостинності. Про це нагадував святий Іван Павло ІІ: «Не бійтеся! Відкрийте, більше того, навстіж відчиніть двері Христові» (Проповідь під час Святої Меси з нагоди початку понтифікату, 22 жовтня 1978).

У Вифлеємській Дитині Бог виходить нам назустріч для того, аби вчинити нас головними дійовими особами життя, яке нас оточує. Він віддається нам, аби ми взяли Його в свої руки, піднесли вгору та обійняли. Щоб у Ньому ми не боялися взяти на руки, підтримати й обійняти спраглого, чужинця, нагого, хворого, ув’язненого (пор. Мт 25,35-36). «Не бійтеся! Відкрийте, більше того, навстіж відчиніть двері Христові». В цій Дитині Бог запрошує нас взяти на себе відповідальність надії. Запрошує нас стати вартовими для багатьох людей, які поступилися під тягарем відчаю, викликаного багатьма зачиненими дверима перед собою. У цій Дитині Бог робить нас дійовими учасниками Своєї гостинності.

Зворушені радістю дару, маленьке Вифлеємське Дитя, просимо Тебе, щоб Твій плач розбудив нас від нашої байдужості, відчинив наші очі перед тими, які страждають. Нехай же Твоя ніжність розбудить нашу чутливість та дозволить нам почуватися запрошеними розпізнавати Тебе в усіх тих, які прибувають до наших міст, в наші історії, в наші життя. Нехай же Твоя революційна ніжність переконає нас почуватися запрошеними взяти на себе відповідальність за те, щоб ставати посланцями надії та ніжності серед нашого люду», промовив Папа під час Нічної Різдвяної Святої Меси. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/vatikan/69502/

Следующая новость
Предыдущая новость

Русский язык - самый привычный и самый сложный школьный предмет Быстрые кредиты онлайн Тест ДНК по отцовской линии Диссертация от рук специалистов на заказ Реле напряжения, защита электроприборов.

Публикации