Рівняни хочуть повернути костелу автентичний вигляд

30.07.2019 5:39 0

Рівняни хочуть повернути костелу автентичний вигляд

Студент НУВГП Микола Пархомчук зареєстрував на сайті Рівненської міської ради петицію, в якій просить відновити костелу Святого Антонія на вулиці Соборній у Рівному автентичний вигляд.

У цьому костелі ще з часів СРСР функціонує органний зал обласної філармонії, повідомляє Рівне Вечірнє.

«Рівне зі своєю самобутньою історико-культурною спадщиною має всі передумови для сталого розвитку економіки за рахунок надходжень від сфери туризму. На жаль, навіть на всеукраїнському рівні місто не знане серед туристів, відчувається нестача пам’яток, які гідні уваги, - зазначає автор петиції Микола Пархомчук. – Наполегливо прошу реконструювати екстер’єр та інтер’єр костелу Святого Антонія, провести археологічні розкопки та благоустрій території за ним, влаштувати нічне освітлення пам’ятки. Інвестиції для оновлення об’єкта пропоную залучити за рахунок створення вільної туристичної зони, виділення грантових коштів, залучення міжнародної допомоги».

Збір підписів за петицію триватиме до кінця серпня.

Зазначимо, що будівля колишнього костелу належить Рівненській облраді. Кілька років тому до обласних депутатів зверталася римо-католицька громада, яка просила віддати костел на її утримання, проте облрада відмовила.

Окрім того, ініціювала повернення автентичного вигляду будівлі і сама обласна філармонія, директор якої прагне, аби споруду внесли до архітектурної спадщини ЮНЕСКО.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/temples_church_property/76665/

Следующая новость
Предыдущая новость

Нож VICTORINOX – правильная заточка изделий Глава пресс-службы УПЦ: «Предательство Порошенко было наиболее болезненным» Качественная раскрутка сайтов с гарантией результата Blood Suckers - отличный слот для любителей азартного времяпрепровождения в нові онлайн казино Как перевести деньги с epayments на карту приватбанка

Публикации